Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Καλούνται ως ύποπτοι στρατιωτικοί, λιμενικοί κι ένας 65χρονος | Epirus World

Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Καλούνται ως ύποπτοι στρατιωτικοί, λιμενικοί κι ένας 65χρονος

Ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης καλούνται σήμερα να λογοδοτήσουν οχτώ πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο 65χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που ξεκίνησε τη φωτιά στην περιοχή του Νταού Πεντέλης. 

Την ίδια ώρα, ο συνολικός αριθμός των προσώπων που κλήθηκαν για ανωμοτί κατάθεση στις εισαγγελικές αρχές ανέρχονται σε τουλάχιστον 29, μεταξύ αυτών και οκτώ αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και του Στρατού.

Την Τρίτη, στον εισαγγελέα εμφανίστηκαν ύποπτοι και συνήγοροι, οι οποίοι πήραν προθεσμία για να μελετήσουν τη δικογραφία και στη συνέχεια να καταθέσουν τα υπομνήματα με τις εξηγήσεις τους. 

Μεταξύ των προσώπων που έλαβαν κλήση για ανωμοτί κατάθεση κι έλαβαν προθεσμία είναι η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, οι δήμαρχοι Η. Ψινάκης και Ευ. Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ι. Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κ. Τσουβάλας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής. 

Οι προθεσμίες που δόθηκαν ξεκινούν από τις 2 Νοεμβρίου και φθάνουν μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να ζητηθεί επιπλέον χρόνος ή να υποβληθούν ενστάσεις από κάποιους εμπλεκόμενους. 

Δικογραφία έχει ανοίξει επίσης, μετά από παραγγελία του Σταύρου Κοντονή, για τις πολεοδομικές παραβάσεις στην Ανατολική Αττική.
madata
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου