Σε βάθος 5ετίας θα φτάσει το Φυσικό Αέριο και στην Πρέβεζα | Epirus World

Σε βάθος 5ετίας θα φτάσει το Φυσικό Αέριο και στην Πρέβεζα

Επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποίησαν οι κ.κ. Θεόδωρος Τερζόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος και Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Χρηματοδοτήσεων της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ), με αντικείμενο το έργο διανομής φυσικού αερίου στην Ήπειρο.

Σε συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, αναφέρθηκαν στο σχεδιασμό της ΔΕΔΑ για την Ήπειρο, οι λεπτομέρειες του οποίου, ως επίσης και οι επόμενες ενέργειες που πρόκειται να γίνουν, αναλύθηκαν διεξοδικά σε σύσκεψη που ακολούθησε με την Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη.

Η κ. Τ. Καλογιάννη,  επιβεβαιώνοντας «την πάγια υποστήριξη της Περιφερειακής Αρχής, σε κάθε έργο που διασφαλίζει την άμεση πρόσβαση της Ηπείρου σε φθηνή ενέργεια», εξέφρασε την «καταρχήν θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας στο σχεδιασμό, όπως περιλαμβάνεται στο 5ετές πρόγραμμα ανάπτυξης των δικτύων διανομής αερίου και αναφέρεται στις πόλεις: Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Άρτα, Πρέβεζα».

Όπως αναφέρθηκε το εν λόγω 5ετές πρόγραμμα, έχει υποβληθεί από τη ΔΕΔΑ προς έγκριση στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης της τροφοδοσίας της Περιφέρειας Ηπείρου με φυσικό αέριο το 2020.

Η διανομή φυσικού αερίου, θα αφορά τόσο οικιακούς, όσο τους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, εφόσον φυσικά εκδηλωθεί το ανάλογο ενδιαφέρον.

Καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση αλλά και για τη ταχεία προώθηση του έργου, αποτελεί η δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής, να συμμετάσχει η Περιφέρεια στο χρηματοδοτικό σχήμα, διασφαλίζοντας προς τούτο πιστώσεις μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

Για τα επόμενα βήματα και τη διευθέτηση τυχόν ζητημάτων που θα προκύπτουν, θα υπάρχει τακτική επικοινωνία της Διοίκησης της ΔΕΔΑ με την Περιφέρεια, η οποία θα έχει και την  αποκλειστική ευθύνη της ενημέρωσης των πολιτών.
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου