51 έργα υποψήφια για το πρόγραμμα Leader | Epirus World

51 έργα υποψήφια για το πρόγραμμα Leader

Η πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος Leader βρήκε πανέτοιμους τους φορείς της Ηπείρου.

Παρά την αρχική συνεννόηση που είχε γίνει μεταξύ των Δήμων, οι προτάσεις τελικά που κατατέθηκαν είναι πολλαπλάσιες του ποσού που διαθέτει το πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την Ήπειρος ΑΕ, συνολικά στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας κατατέθηκαν 51 προτάσεις.
Η συνολική αιτούμενη δημόσια δαπάνη φτάνει στα 2.517.594,43 € υπερκαλύπτοντας την δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης που ανερχόταν σε 1.740.000,00 €. Αναλυτικότερα κατατέθηκαν, όπως ανακοινώθηκε:
  • 6 προτάσεις/Φάκελοι Υποψηφιότητας στην Υποδράση 19.2.4.1 «Στήριξη για υποδομές μικρής κλίμακας (ενδεικτικά: ύδρευση, αποχέτευση, οδοποιία εντός οικισμού), συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης ενέργειας σε χρησιμοποιούμενα δημόσια κτίρια» με συνολική αιτούμενη δημόσια δαπάνη 335.193,55 €.
  • 38 προτάσεις/Φάκελοι Υποψηφιότητας στην Υποδράση 19.2.4.5 «Στήριξη για μελέτες, υπηρεσίες και επενδύσεις, που συνδέονται με τον πολιτισμό, με τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των χωριών, των αγροτικών τοπίων και των τόπων με υψηλή φυσική αξία, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών κοινωνικό-οικονομικών πτυχών, καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (συμπεριλαμβανομένων πολιτιστικών / συνεδριακών κέντρων, μουσείων, πολιτιστικών χαρακτηριστικών της υπαίθρου – μύλοι, γεφύρια)» με συνολική αιτούμενη δημόσια δαπάνη 1.736.500,88 €.
  • 7 προτάσεις/Φάκελοι Υποψηφιότητας στην Υποδράση 19.2.5.1 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» με συνολική αιτούμενη δημόσια δαπάνη 445.900,00 €.
Από τους ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού κατατέθηκαν  27 προτάσεις, από φορείς των ΟΤΑ Α’ και Β΄ βαθμού κατατέθηκε 1 πρόταση, από άλλους Δημόσιους φορείς κατατέθηκε 1 πρόταση, από πολιτιστικούς συλλόγους κατατέθηκαν  14 προτάσεις, ενώ από ΜΚΟ, Ιδρύματα και φορείς που έχουν στο καταστατικό τους υλοποίηση ανάλογων έργων κατατέθηκαν 8 προτάσεις.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία της αξιολόγησης των αιτήσεων σε επίπεδο επιλεξιμότητας και κριτήριων επιλογής ώστε να γίνει η τελική ένταξή τους προς χρηματοδότηση.
Ταυτόχρονα η Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ ολοκληρώνει τη διαδικασία προετοιμασίας της δημοσίευσης πρόσκλησης έργων Ιδιωτικού Χαρακτήρα, που αναμένεται πολύ σύντομα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου