Σεισμός στην Ινδονησία: Άντεξε 3 μέρες κάτω από τα χαλάσματα | Epirus World

Σεισμός στην Ινδονησία: Άντεξε 3 μέρες κάτω από τα χαλάσματα

Τρεις μέρες μετά τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι που χτύπησε το νησί Sulawesi της Ινδονησίας, μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τα χαλάσματα νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Η ομάδα των διασωστών έσκαψε μέσα στα συντρίμμια κτιρίου κτίριο στην περιοχή Bala Roa για να απελευθερώσει την 20χρονη κάτοικο της περιοχής που ήταν παγιδευμένη στα ερείπια. Η κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο για νοσηλεία.

Τα περισσότερα εκ των 832 θυμάτων έχασαν τη ζωή τους κατά κύριο λόγο στην πόλη Palu.

Ο σεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ χτύπησε το βράδυ της Παρασκευής και παράλληλα προκάλεσε τσουνάμι με τα κύματα να φτάνουν τα 6 μέτρα.

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας απηύθυνε σήμερα έκκληση για διεθνή βοήθεια.

"Ζητούμε επείγουσα διεθνή βοήθεια"

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο «μας εξουσιοδότησε να δεχθούμε επείγουσα διεθνή βοήθεια (...) για την αντιμετώπιση της καταστροφής», δήλωσε ο Τομ Λεμπόνγκ, ινδονήσιος κυβερνητικός αξιωματούχος αρμόδιος για τις ξένες επενδύσεις. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα αναλάβει τον συντονισμό συνεισφορών από τον ιδιωτικό τομέα.

Δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμοί διαβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα να προσφέρουν βοήθεια στην κυβέρνηση στην Τζακάρτα, που είναι αντιμέτωπη με μια μείζονα καταστροφή.

Οι αρχές αποδύθηκαν σήμερα σε μια εσπευσμένη προσπάθεια να διανείμουν τρόφιμα, πόσιμο νερό, είδη πρώτης ανάγκης και εξοπλισμό στην Κελέβη, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξηθεί κι άλλο.

Την προθυμία τους να προσφέρουν βοήθεια εξέφρασαν ήδη οι κυβερνήσεις διαφόρων χωρών, μεταξύ άλλων της Ταϊλάνδης και της Αυστραλίας.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου