Η Tuta αποδεκάτισε τις ντομάτες | Epirus World

Η Tuta αποδεκάτισε τις ντομάτες

Έξαρση παρουσιάζει για μια ακόμη σεζόν η μύγα Tuta absoluta, η οποία έχει γίνει αφορμή να ξηλωθούν αρκετές από τις νέες καλλιέργειες οι οποίες φυτεύτηκαν στην αρχή του καλοκαιριού.

Οι υψηλές θερμοκρασίες του χειμώνα συνέβαλαν στη "διατήρηση" του εντόμου το οποίο από τις αρχές Μαΐου ξεκίνησε να αποδεκατίζει την παραγωγή σε Πρέβεζα, Άκτιο, Καστροσυκιά και Κανάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας οι ήπιες θερμοκρασίες του καλοκαιριού και κυρίως η υγρασία των τελευταίων εβδομάδων συνετέλεσε στο να δημιουργηθούν νέες εστίες του εντόμου.

Οι παραγωγοί (όχι μόνο της Πρέβεζας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας και της Μεσογείου συνολικότερα) τα τελευταία 9 χρόνια δίνουν μάχη , μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να βρουν αποτελεσματική λύση για την αναχαίτιση του καταστροφικού εντόμου.

Πέρσι το φθινόπωρο υπήρξε μια ύφεση ωστόσο η παρουσία του αυτή την στιγμή χαρακτηρίζεται καταστροφική αφού -όπως επισημαίνουν οι παραγωγοί – έχει αρχίσει να αποκτά ανθεκτικότητα αλλά και "νοημοσύνη" αφού κατά τη διάρκεια των ψεκασμών κρύβεται στο έδαφος και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη η εξόντωσή του.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου