Πώς υποδέχθηκε η τεχνολογική κοινότητα τα νέα iPhones | Epirus World

Πώς υποδέχθηκε η τεχνολογική κοινότητα τα νέα iPhones

Παρουσιάστηκαν χθες, από την αίθουσα «Στιβ Τζομπς» των κεντρικών εγκαταστάσεων της Apple στην Καλιφόρνια, τα τρία νέα iPhones, καθώς και το νέο ρολόι του αμερικανικού κολοσσού τεχνολογίας.
Τα αποκαλυπτήρια αναμένονταν με πολύ ενδιαφέρον από τον κόσμο, καθώς είχαν κυκλοφορήσει διάφορες διαρροές το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες σε ένα μεγάλο βαθμό επιβεβαιώθηκαν. Μάλιστα, λίγες ώρες πριν το event, η ίδια η Apple… φρόντισε να αποκαλύψει τα ονόματα των νέων συσκευών.
Αυτό που επίσης έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, είναι οι αντιδράσεις του κόσμου της τεχνολογίας τόσο για τα iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR και το Apple Watch. Μάλιστα, φαίνεται ότι το τελευταίο ήταν αυτό που έκλεψε περισσότερο τις εντυπώσεις από τη χθεσινοβραδινή (για εμάς, στην Ελλάδα) παρουσίαση.
Στο βασικότερο που στάθηκαν σχεδόν όλοι σχετικά με τα τρία νέα iPhones, είναι οι τιμές τους. Η πλειοψηφία των ΜΜΕ του εξωτερικού στάθηκαν στο γεγονός ότι η νέα σειρά είναι πιο ακριβή σε σχέση με την προηγούμενη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πιο οικονομικό φετινό μοντέλο, το XR, είναι κατά 50 δολάρια σε σχέση με το iPhone 8 του 2017. Όσο για το XS Max, είναι κατά 100 δολάρια πιο «τσιμπημένο» σε σχέση με το iPhone X, το μοντέλο-έκπληξη της περσινής παρουσίασης. Ακόμη και Μέσα που ασχολούνται με την οικονομία, όπως το businessinsider.com ασχολούνται με το ζήτημα.
Μάλιστα, πολλά από τα Μέσα αυτά έχουν εμπλουτίσει τα άρθρα τους με tweets και memes, στα οποία εμφανίζονται έκπληκτοι άνθρωποι που μόλις άκουσαν την τιμή του iPhone XS Max.
Κατά τα άλλα, το πιο «δυνατό» από τα χαρακτηριστικά στα οποία στάθηκαν οι άνθρωποι της τεχνολογίας, είναι ο επεξεργαστής A12 bionic, που κάνουν τις συσκευές ακόμη πιο γρήγορες. Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση, ότι μπορούν να τρέξουν 5 τρισεκατομμύρια διεργασίες το δευτερόλεπτο.
Στα θετικά στοιχεία που εντοπίστηκαν των νέων συσκευών, όπως ενδεικτικά καταγράφει το techradar.com, είναι και τα πολύ καλύτερα ηχεία τους, που προσφέρουν καλύτερο ήχο σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Επίσης, καλό «γκελ» έκαναν και οι νέοι χρωματικοί σχεδιασμοί των XS, με το χρυσό να ξεχωρίζει. Θετικό αντίκτυπο είχε και η χρωματική γκάμα για το XR. Μάλιστα, για το XR σχολιάστηκε θετικά και η οθόνη των 6,1 ιντσών. Η παρουσίαση από το cnet.com είναι ενδεικτική.
Διφορούμενες ήταν οι αντιδράσεις για το 6,5 ιντσών XS Max, καθώς για άλλους ήταν υπερβολικό το μέγεθος, καθώς «παραπέμπει πιο πολύ σε tablet} και για άλλους «έχει μια πολύ μεγάλη οθόνη, που επιτρέπει ακόμη καλύτερη παρακολούθηση ταινιών και βίντεο».
Στα «πλην», εκτός της τιμής, συγκαταλέγεται το γεγονός ότι το XS δεν είχε κάτι διαφορετικό να παρουσιάσει στιλιστικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Ενώ για το XR επισημαίνεται η έλλειψη διπλής οπίσθιας κάμερας, καθώς και το γεγονός ότι είναι σχετικά «παχύ» κινητό τηλέφωνο.
Όσο για το Apple Watch Series 4, εντοπίστηκαν παραπάνω θετικά στοιχεία σε σχέση με τα iPhones. Εντύπωση προκάλεσε η παρουσίαση του νέου γυροσκόπιου, το οποίο μπορεί να προειδοποιεί ακόμη και για τούμπες και αναλόγως σοβαρότητας της πτώσης να καλέσει για βοήθεια, όπως και η δυνατότητα να κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα.
Γενικά, γίνεται θετική αναφορά στο δυνατό display του, αλλά και το γεγονός πως διαθέτει 30% μεγαλύτερη οθόνη, παρά το γεγονός ότι είναι σαφώς πιο λεπτό σε σχέση με το Series 3.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου