Σάλος σε όλη την Ελλάδα αλλά στην Ήπειρο ακόμη ψάχνουν τα ακίνητα… | Epirus World

Σάλος σε όλη την Ελλάδα αλλά στην Ήπειρο ακόμη ψάχνουν τα ακίνητα…

Σάλος σε ολόκληρη την χώρα έχει προκληθεί με τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο υπερταμείο.. Οι αντιδράσεις παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας σε πολλές περιοχές, ωστόσο στα Γιάννινα αλλά και την Ήπειρο ακόμη δεν έχουν καταφέρει να τα ταυτοποιήσουν! Αξιοσημείωτο είναι ότι ο σχετικός νόμος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στα μέσα καλοκαιριού. Ουδείς φορέας όμως τον αντελήφθη.. Μέχρι πριν μερικές ημέρες όπου αποκαλύφθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Στην πληθώρα ακινήτων που αναφέρονται μόνο με τους Κωδικούς Κτηματολογίου, περιλαμβάνονται και 180 περίπου που βρίσκονται στην Ήπειρο.

Περίπου τα μισά από αυτά είναι ακίνητα στο Νομό Ιωαννίνων και κυρίως στο Δήμο Ιωαννιτών.

Παρότι πέρασαν δύο περίπου βδομάδες ο Δήμος μέσω των υπηρεσιών του δεν έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει τα ακίνητα αυτά.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Οικονομικών υποστήριξαν ότι γίνεται έλεγχος όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα νεότερο για τα ακίνητα που κατέληξαν στο υπερταμείο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε άλλες περιοχές της χώρας όπου οι μηχανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κινήθηκαν με γρήγορους ρυθμούς διαπιστώθηκε ότι κατέληξαν στο υπερταμείο σημαντικά μνημεία, μουσεία, κοινόχρηστοι χώροι.. Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις εντοπίζονται στα Χανιά αλλά και στην Λάρισα, όπου στο υπερταμείο οδηγήθηκε το αρχαίο θέατρο της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομίας και σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφέρει ότι «τα ακίνητα στα οποία γίνεται αναφορά είναι αυτά που βρίσκονται στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου με τη στενή έννοια. Δεν συμπεριλαμβάνονται δηλαδή ακίνητα τα οποία τελούν νομίμως στην κυριότητα των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ, των ασφαλιστικών ταμείων, των ΔΕΚΟ κλπ. Προφανές δε είναι ότι δεν είναι δυνατόν να μεταβιβαστεί περιουσία ιδιωτών».
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου