Κύπρος: Έτσι έγινε η απαγωγή των δύο παιδιών από το σχολείο. Η περιγραφή του δράστη | Epirus World

Κύπρος: Έτσι έγινε η απαγωγή των δύο παιδιών από το σχολείο. Η περιγραφή του δράστη

Από την αυλή του σχολείου φέρεται να άρπαξε τα δυο παιδιά ο άγνωστος άνδρας που αγνοούνται από νωρίς το πρωί. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του φερόμενου δράστη αλλά και των δυο παιδιών.

Στην πόλη του Ζήνωνα και στην ΑΔΕ Λάρνακας βρίσκονται τόσο ο Αρχηγός Αστυνομίας όσο και ο Υπαρχηγός και ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Στη Λάρνακα επίσης απ΄ το πρωί έσπευσε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πατέρας του Φίλιππου Σταματάκη είναι Έλληνας, ορθοπεδικός στο Νοσοκομείο Λάρνακας ενώ η μητέρα του Θεμιστολή Ντόγκλη επίσης Ελληνίδα και εργάζεται επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο ανήλικοι είναι οικογενειακοί φίλοι.

Πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι ο φερόμενος δράστης ανέφερε στους δυο ανήλικους οι οποίοι βρίσκονταν στην αυλή του σχολείου ότι είναι ο νέος τους δάσκαλος.

Πιο συγκεκριμένα φέρεται να τους ανέφερε «Είμαι ο νέος σας δάσκαλος έρχεστε να με βοηθήσετε να μεταφέρω κάτι;». Κάπου εκεί όπως προκύπτει, ο άγνωστος έβαλε στο αυτοκίνητο τύπου σαλούν τους δυο ανήλικους και να εξαφανίστηκε.

Αυτός αναζητείται για εξαφάνιση παιδιών – Δείτε περιγραφή

Λεπτομέρειες για το πώς μοιάζει ο άνδρας που φέρεται να εμπλέκεται στην εξαφάνιση των παιδιών, δίδουν οι Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 40-55 ετών, με ύψος 1.75 και μούσι στο πηγούνι. Περιγράφεται ως παχουλός, γύρω στα 100 κιλά. Μέσω του ΣΙΓΜΑ, εξάλλου, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε στοιχεία για το αυτοκίνητο του φερόμενου ως δράστη.

Φορούσε μαύρη, κοντομάνικη φανέλα, με μοτίβο στο μπροστινό μέρος με έντονα χρώματα και γιλέκο σκούρου χρώματος αμάνικο. Φορούσε παντελόνι μακρύ, σκούρου χρώματος και καπέλο τύπου μπερέ, χρώματος σκούρου. Σημειώνεται ότι το δεξί του χέρι είναι πρόχειρα δεμένο με γάζα.

Ο δράστης προσπάθησε ν' αρπάξει κι άλλα παιδιά από το σχολείο

Ολοένα και πληθαίνουν οι πληροφορίες για την αρπαγή ανηλίκων, είδηση που κάνει από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου.

Όπως ανέφερε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του το SigmaLive, τα δυο παιδιά έπεσαν στην «παγίδα» του φερόμενου ως δράστη όταν αυτός τους είπε ότι είναι ο νέος τους δάσκαλος και τους κάλεσε να πάνε στο αυτοκίνητό του προκειμένου να μεταφέρουν κάτι.

Έγκυρες και ασφαλείς αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο SigmaLive ότι ο μεσήλικας άνδρας είχε προσεγγίσει συνολικά 5 παιδιά που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή με τα άλλα δυο παιδιά που άρπαξε ο φερόμενος δράστης. Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 07.30 το πρωί πριν το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού.

Όλα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής:

Οι δύο 11χρονοι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων, Θεμιστοκλής Ντόγλης και Φίλιππος Σταματάκης προσήλθαν κανονικά στο σχολείο τους το πρωί. Ενώ βρίσκονταν στην αυλή του σχολείου τους άντρας προσέγγισε ομάδα πέντε παιδιών και αφού τους συστήθηκε ως ο νέος τους δάσκαλος ζήτησε βοήθεια για να κουβαλήσει κάποια βιβλία.

Οι δύο 11χρονοι ανταποκρίθηκαν και τον ακολούθησαν προς το αυτοκίνητό του και ακολούθως χάθηκαν τα ίχνη τους.

Η Αστυνομία εξετάζει υπόθεση απαγωγής ανηλίκων στη βάση και της μαρτυρίας των τριών παιδιών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό.

Σύμφωνα με τα όσα επίσημα αναφέρει η Αστυνομία ο απαγωγέας είναι ύψους περίπου 1,70 – 1,75μ περίπου, βάρους περίπου 100 κιλών, με γένι στο πιγούνι, με δεμένο το ένα χέρι, μπερέ και μπλούζα κοντομάνικη σκούρου χρώματος με μοτίβο μπροστά. Φαίνεται να διακινείται με σαλούν αυτοκίνητο, μάρκας Nissan Sunny, χρώματος γκρίζου.

Η Αστυνομία έχει στήσει Κέντρα Επιχειρήσεων σε όλες τις πόλεις, ενώ το συντονισμό των ερευνών έχει αναλάβει προσωπικά ο Αρχηγός της Δύναμης, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Πρωτοφανείς είναι οι έλεγχοι σε όλα τα οδοφράγματα και κυρίως αυτό του Αγίου Δομετίου. Σε συναγερμό έχουν τεθεί επίσης λιμάνια και αεροδρόμια. Η Αστυνομία έχει στην κατοχή της υλικό από κάμερες που είναι εγκατεστημένες πλησίον του σχολείου, το οποίο και αξιολογείται.

Οποιασδήποτε γνωρίζει κάτι θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Αστυνομία στο τηλ 24804024 ή 24804016 ή με την Γραμμή του Πολίτη στο 1460.

Επί ποδός η Αστυνομία

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η Αστυνομία, η οποία αξιολογεί πληροφορίες που φθάνουν κοντά της και χτενίζει σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή γύρω από το σχολείο.

Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκεται και υλικο που λήφθηκε από κάμερες που βρίσκονται εγκατεστημένες πολύ κοντά στο σχολείο, το οποίο και αξιολογείται. Συνεχής είναι πάντως η ροή πληροφοριών που καταφθάνουν στην Αστυνομία και οι οποίες αξιολογούνται με κάθε σοβαρότητα.

Επικεφαλής των ερευνών για εντοπισμό των δύο μαθητών έχει τεθεί ο Αρχηγός Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Κατάθεση στην Αστυνομία έχουν δώσει ήδη οι πατεράδες των δύο παιδιών, οι οποίοι ανέφεραν στους αστυνομικούς ανακριτές ότι δεν υποπτεύονται οποιονδήποτε και ως εκ τούτου άγνωστο παραμένει το κίνητρο των δραστών. Οι μητέρες των παιδιών θα καταθέσουν σε κατοπινό στάδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Κέντρο Κρίσεων έχει στηθεί και στην Λεμεσό όπου αξιολογούνται πληροφορίες που φτάνουν στη Δύναμη. Στην Λεμεσό γίνονται επίσης περιπολίες σε όλους τους κύριους δρόμους, αλλά και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο.

Η Αστυνομία στη Λάρνακα έχει κλείσει τους δρόμους γύρω από το σχολείο και έχει στήσει μπλόκα σε διάφορα σημεία της πόλης, αναζητώντας το αυτοκίνητο με το οποίο φέρεται να διέφυγε ο άγνωστος που προσέγγισε τα παιδιά. Πρόκειται για ένα σαλούν αυτοκίνητο, μάρκας Nissan Sunny, χρώματος γκρίζου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες επεκτείνονται και στις υπόλοιπες επαρχίες της Κύπρου, ενώ αυστηροί έλεγχοι διενεργούνται σε οδοφράγματα, λιμάνια και αεροδρόμια.

sigmalive, philenews, madata
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου