Δορυφορικά «μάτια» στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων! | Epirus World

Δορυφορικά «μάτια» στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων!

Η μία καλή είδηση διαδέχεται την άλλη για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.. Η σημαντικότερη ίσως είναι η ολοκλήρωση της τοποθέτησης και η έναρξη λειτουργίας του δορυφορικού συστήματος S-BAS το οποίο δίνει την δυνατότητα «τυφλής» προσέγγισης του αεροδρομίου. Το συγκεκριμένο σύστημα, στο οποίο επενδύει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναπτύχθηκε μέσω του προγράμματος HORIZON, στο οποίο συμμετείχαν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Κύπρος και η Μάλτα.

Επικεφαλής εταίρος ήταν η Ιταλία και η χώρα μας ανέπτυξε το ίδιο σύστημα στα αεροδρόμια Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, Ρόδου και Κω.

Το σύστημα προβλέπονταν να έχει ολοκληρωθεί δύο χρόνια νωρίτερα, όμως… κάλιο αργά παρά ποτέ.

Οι Ιταλοί, με την αντίστοιχη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, είχαν ολοκληρώσει τους ελέγχους πριν από έναν χρόνο. Χρειάστηκε όμως ένα ακόμη χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία και να τεθεί σε λειτουργία.

Οι επόμενοι μήνες θα δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητά του στην πράξη!

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο συμμετείχαν ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Άρης Σπέγγος.

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζουν, σημαντική κατάκτηση την ολοκλήρωση  του νέου συστήματος προσέγγισης των αεροσκαφών, ενός πάγιου και πολύχρονου αιτήματος, που θα επιλύσει σε σημαντικό βαθμό την δυνατότητα προσγείωσή  τους στο νέο αεροδρόμιο.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από τον αερολιμενάρχη και τον υπεύθυνο του εργοταξίου για τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο αερολιμενάρχης κατέθεσε στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ανοδική τάση του νέου αεροδρομίου, έτσι ώστε τα αεροσκάφη της γενικής αεροπορίας που σταθμεύουν  και ανεφοδιάζονται να αυξηθούν από 20 σε..200 μέσα σε ένα χρόνο. Επιπλέον πέραν των 14 δρομολογίων της Ο.Α έχουμε τις 2 πτήσεις charter από Σκανδιναβία , καθώς και των  δρομολογίων από και προς Λάρνακα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου