Μητσοτάκης: Στηρίξεις στις Περιφέρειες, χωρίς χρίσματα στους Δήμους | Epirus World

Μητσοτάκης: Στηρίξεις στις Περιφέρειες, χωρίς χρίσματα στους Δήμους

Στο παρελθόν αφήνει η Νέα Δημοκρατία τα χρίσματα στις δημοτικές εκλογές. Εν όψει του Μαΐου λοιπόν είναι σίγουρο ότι δεν επαναληφθεί το σκηνικό του παρελθόντος με τους «γαλάζιους» υποψηφίους δημάρχους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, πιθανότατα μόνο των τριών μεγάλων δήμων της χώρας, δηλαδή Αθήνα, Πειραιάς και Θεσσαλονίκη. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για πρώτη φορά στη συνέντευξη που έδωσε στην ΔΕΘ, ανέφερε ότι δεν υπάρχει η ανάγκη στήριξης υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές καθώς θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να εκφραστούν. Δεν θα συμβεί όμως το ίδιο και στις περιφέρειες  καθώς στην αναμέτρηση αυτή η Νέα Δημοκρατία δίνει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά.

Η σκέψη να μην υπάρξουν χρίσματα, ενδεχομένως και επίσημες στηρίξεις στους υποψηφίους των Δήμων, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, συζητήθηκε πολλές φορές τους τελευταίους μήνες στα υψηλά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας.

Και φαίνεται ότι είναι αυτή που κυριάρχησε..

Αφενός οι αλλαγές που επέρχονται με την απλή αναλογική, αφετέρου οι καταγεγραμμένες ιδιαιτερότητες των δημοτικών εκλογών, είναι παράγοντες που μέτρησαν ώστε να τεθεί στο περιθώριο ο σφιχτός κομματικός εναγκαλισμός της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.

Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει στήριξη στους υποψηφίους της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και από κει και πέρα μάλλον θα ακολουθήσει ένα μοντέλο που περισσότερο θα έχει χαρακτηριστικά υπόδειξης για κάποιες περιοχές ενώ για τους μικρούς δήμους δεν θα υπάρξει πιθανότατα ούτε αυτό.

Το ακριβώς αντίθετο θα συμβεί στις περιφέρειες.

Εκεί θα καταμετρηθούν δυνάμεις με την Νέα Δημοκρατία, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη να εξετάζει το ενδεχόμενο στήριξης και προσώπων της κεντροαριστεράς, που στην πραγματικότητα σημαίνει του ΚΙΝΑΛ.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι Περιφέρειες αποτελούν επιτελικές μονάδες για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτός είναι και ο λόγος όπου η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς.

«Στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς, γιατί η περιφέρεια είναι κρίσιμος βραχίονας για την υλοποίηση της πολιτικής μας, μπορεί να είναι και πρόσωπα εκτός της ΝΔ. Δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη στις εκλογές πρώτου βαθμού. Θα δούμε τι θα κάνουμε στους μεγάλους δήμους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα αξιοποιηθούν πρόσωπα της Κεντροαριστεράς (και δεν αναφέρονταν στον ΣΥΡΙΖΑ) με την οποία επιθυμεί να συγκυβερνήσει ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου