Απομακρύνονται τα μπλόκια από το Λιμάνι της Πρέβεζας! | Epirus World

Απομακρύνονται τα μπλόκια από το Λιμάνι της Πρέβεζας!

Ξεκίνησε σήμερα από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας η διαδικασία μεταφοράς των κυβόλιθων (μπλόκια) από το λιμάνι της Πρέβεζας .Περίπου τα 2/3 των κυβόλιθων από την πλευρά του Λούνα πάρκ έως και το τέρμα του αλιευτικού καταφυγίου θα μεταφερθούν σε ασφαλές τμήμα της ανατολικής προβλήτας με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή αυτής.
Στον χώρο που θα απελευθερωθεί σε πρώτη φάση θα ακολουθήσουν εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού με σκοπό να αποδοθεί στο κοινό, να αποκτήσει χρηστικότητα, ασφάλεια, και λειτουργικότητα ξανά το συγκεκριμένο σημείο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν διάφορες προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση του. Μία από αυτές είναι, ο χώρος αυτός να γίνει πάρκινγκ, ώστε να απελευθερωθεί ο χώρος του σημερινού πάρκινγκ στη πλατεία Ανδρούτσου και να γίνει πλατεία.
Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρης Κατσιπανέλης μιλώντας στο mypreveza.gr τόνισε :»Μετά από πολλά χρόνια προχωράμε στην απομάκρυνση των τεράστιων κυβόλιθων από το Λιμάνι της πόλης μας, ώστε να καθαρίσει ο χώρος που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τίποτε άλλο. Ήταν μεγάλη ευκαιρία γιατί ήταν οι γερανοί για τις ανεμογεννήτριες, επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη των γερανών και κλείσαμε μια συμφωνία για την μεταφορά του μεγαλύτερου τμήματος από τα μπλόκια, το οποίο θα πάει στην ανατολική προβλήτα και θα αποθηκευτούν εκεί περιμένοντας το έργο. »
Το έργο μεταφοράς των κυβόλιθων θα διαρκέσει περίπου 15 ημέρες, εκτός απροόπτου καθώς από την πρώτη κιόλας ημέρα αντιμετωπίστηκαν προβλήματα (το πρώτο κομμάτι κόπηκε στη μεταφορά) τα οποία μπορεί να καθυστερήσουν την όλη επιχείρηση.
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου