Η Ήπειρος γεμίζει το Ηρώδειο! | Epirus World

Η Ήπειρος γεμίζει το Ηρώδειο!

Η διαχρονική διαδρομή της Ηπείρου, μέσα από την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία, θα παρουσιαστεί στη μεγάλη μουσικοθεατρική και χορευτική παράσταση «Η Ήπειρος ταξιδεύει», που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 20:30, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Τσάβαλου.

Πρόκειται για ένα ταξίδι στον μύθο, την πραγματικότητα και την ιστορία της Ηπείρου, από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας, που μας αποκαλύπτει τις διαστάσεις του αρχαίου, του βυζαντινού, του νεότερου και του σύγχρονου πολιτισμού της. Το κοινό θα περιηγηθεί από το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και το Ιερό Μαντείο, την αρχαία Νικόπολη και τον μυθικό Αχέροντα, μέχρι τα θαυμαστά τοξωτά ηπειρώτικα γεφύρια, τη «λίμνη των θρύλων» με την καστροπολιτεία των Ιωαννίνων και την ξακουστή μουσική παράδοση του Πωγωνίου, του Ζαγορίου, των Τζουμέρκων, της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας.

Η παράσταση αποτελεί μία διαχρονική διαδρομή της Ηπείρου στα άκρα της οικουμένης, όπου οι Ηπειρώτες ξεχύθηκαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της. Αποτυπώνει τη ζωή και τα πάθη τους στο συνεχές ταξίδι τους, παρουσιάζει τους ευεργέτες Ηπειρώτες και τη μεγάλη προσφορά τους στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στον κόσμο.

Για την παράσταση συνεργάστηκαν και συμμετέχουν όλοι οι Ηπειρώτες δημιουργοί:

- Τα λαμπρά αστέρια της μουσικής, Πετρολούκας Χαλκιάς, Νίκος Φιλιππίδης, Ναπολέων Δάμος, Γιώργος Κωτσίνης, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Σάββας Σιάτρας, Αντώνης Κυρίτσης, Κώστας Τζίμας, Γιάννης Παπακώστας, Μάκης Κιάμος, Παγώνα Αθανασίου και Δημήτρης Υφαντής.

- Η χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, των πολυφωνικών σχημάτων «Κυράδες της Άνω Δερόπολης», «Χαονία» και εργαστήρι πολυφωνικού ΠΣΕ, με μία πανδαισία ηπειρώτικων χορευτικών ομίλων επί σκηνής.

- Εκπρόσωποι όλων των τεχνών. Οι ηθοποιοί Γιώργος Αρμένης, Θεοδώρα Σιάρκου, Ρηνιώ Κυριαζή, Βασίλης Σιάφης, Γιώργος Νάκος, Τάσος Νούσιας, Ρηνιώ Μπάλκου-Παπαδοπούλου, Λάμπρος Γραμματικός, και Στέλιος Θεοδώρου-Γκλίναβος.

Με οδηγό τη λογοτεχνική δημιουργία των σπουδαίων συγγραφέων της Ηπείρου, όπως των Κ. Κρυστάλλη, Χ. Χριστοβασίλη, Μ. Γκανά, Τ. Πορφύρη, Ν. Χουλιαρά, Δ. Χατζή, Χ. Μηλιώνη, Δ. Τζιόβα, Σ. Δημητρίου και Β. Γκουρογιάννη, θα αναδειχθεί η υπέρλαμπρη ηπειρώτικη δημιουργία, ο ζηλευτός υλικός και άυλος πολιτισμός της, στους αιώνες της ιστορίας της.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου