Πήρε φόρα το ΤΑΙΠΕΔ... "Τρέχει" για Εγνατία και λιμάνια! | Epirus World

Πήρε φόρα το ΤΑΙΠΕΔ... "Τρέχει" για Εγνατία και λιμάνια!

Πήρε... φόρα το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο τρέχει πλέον τους διαγωνισμούς για την πώληση των μεγάλων υποδομών της χώρας. Μέσα στο επόμενο διάστημα και σίγουρα πριν το τέλος του 2018 αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού με στόχο στο πρώτο τρίμηνο του 2019 να έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος. Το ιδιωτικό σχήμα θα εκμεταλλευθεί τον μεγαλύτερο οδικό άξονα της χώρας για τα επόμενα σαράντα χρόνια! Σκόπελος στην διαδικασία αυτή είναι οι σταθμοί διοδίων, ειδικά όσοι δεν έχουν αδειοδοτηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, ο διαγωνισμός έχει μπει στη δεύτερη φάση του και "υπάρχουν επισκέψεις ενδιαφερόμενων στην εταιρεία και τον οδικό άξονα για τη συλλογή στοιχείων και συναντήσεις με τη διοίκηση".

Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, θα ξεκινήσει η διαβούλευση της διοίκησης και των στελεχών του Ταμείου με τους υποψήφιους διαχειριστές της οδού επί του σχεδίου της σύμβασης παραχώρησης, ώστε στη συνέχεια να κατατεθούν, όπως προναφέρθηκε οι δεσμευτικές προσφορές.

Εν αναμονή των εξελίξεων, το κεφάλαιο "Εγνατία Οδός" εξετάζεται παράλληλα με εκείνο των τεσσάρων λιμένων, που μπορούν να τροφοδοτήσουν με κίνηση την οδό και αντίστροφα.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι τυχαίο πως δίδεται προτεραιότητα στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των λιμένων της Αλεξανδρούπολης (ο διαγωνισμός για τον εκεί Οργανισμό Λιμένος πιθανώς να προκηρυχθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο, τέλος Οκτωβρίου ή Νοέμβριο), της Καβάλας, της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας.

Η Αλεξανδρούπολη ως λιμάνι με αυξημένη σημασία στον ενεργειακό τομέα και η Ηγουμενίτσα από την άλλη μπορούν να τροφοδοτήσουν με περισσότερη κίνηση την οδό, με τα λιμάνια να επωφελούνται κι αυτά από την πλευρά τους, από το γεγονός ότι οι μεταφορείς θα επιλέγουν τη συγκεκριμένη όδευση.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου