Άρτα: Ένα γυμναστήριο με καθυστέρηση 15 ετών! | Epirus World

Άρτα: Ένα γυμναστήριο με καθυστέρηση 15 ετών!

Ένα νέο αθλητικό κέντρο στολίδι διαθέτει και επίσημα ο Δήμος Αρταίων, καθώς εγκαινιάστηκε το Κλειστό Γυμναστήριο Τ9, χωρητικότητας 1200 θέσεων, που βρίσκεται στους Κωστακιούς Άρτας.

Στην τελετή των εγκαινίων, που έγιναν παρουσία πλήθους κόσμου από τον αθλητικό και όχι μόνο χώρο της Άρτας, πραγματοποιήθηκαν αγώνες χάντμπολ, μπάσκετ και βόλεϊ από Συλλόγους της πόλης, επιδείξεις ρυθμικής γυμναστικής, ενώ στον εξωτερικό χώρο έγιναν αγώνες επίδειξης τένις.

Το Κλειστό Γυμναστήριο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2003 από το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ με προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ και αφού πέρασε αρκετές δυσκολίες, η παρούσα Δημοτική Αρχή το ολοκλήρωσε χρηματοδοτώντας το και από Δημοτικούς Πόρους με το ποσό των 300.000 ευρώ.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα αυτή για τον αθλητισμό της περιοχής. Πρόκειται για ένα γήπεδο που δημιουργεί «σημαντικές προοπτικές για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή μας. Προοπτικές που όπως ήταν φυσικό δεν μπορούσαν να υπάρξουν με το ένα και μοναδικό κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας του οποίο και εκείνου την βελτιώνουμε τις εγκαταστάσεις του τον επόμενο μήνα. Ο αδειοδοτημένος αυτός χώρος εδώ θα αποτελεί το σπίτι των αθλημάτων σάλας Ήδη θα μεταφερθεί εδώ το άθλημα του μπάσκετ, εξ ολοκλήρου, και στις 6 Οκτωβρίου ξεκινάμε τους επίσημους αγώνες. Έτσι, το άλλο κλειστό γυμναστήριο θα έχει περισσότερες ελεύθερες ώρες για τα αθλήματα του βόλεϊ και του χάντμπολ. Επιπλέον, το γήπεδο αυτό θα μπορούν να το χαίρονται μεμονωμένοι πολίτες στις ώρες κοινού που έχουμε θεσπίσει για όλους τους αθλητικούς χώρους του Δήμου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιρογιάννης.

Και συνέχισε: «Αυτό που μένει για να ολοκληρωθεί πλέον και η τελευταία πινελιά εδώ στο Τ9 είναι η διαμόρφωση του εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου με την κατασκευή υπαίθριων γηπέδων βόλεϊ, τένις, μπάσκετ, τη δημιουργία χώρου στάθμευσης κ.α. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε συντάξει την απαραίτητη μελέτη κόστους 380.000 ευρώ και αναζητούμε χρηματοδότηση ποσού 200.000 ευρώ και θα ήθελα σε αυτό το σημείο την στήριξη του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη ο οποίος στηρίζει το έργο του Δήμου Αρταίων και τον ευχαριστώ θερμά».

»Κλείνοντας, μπορεί είναι κοινότυπο αυτό που θα πω, αλλά το να δίνεις έμφαση στον πολιτισμό δεν είναι μια απλή προτεραιότητα. Είναι στάση ζωής. Το νέο αυτό στολίδι ανήκει σε όλους τους Αρτινούς που θέλουν να αθληθούν. Ανήκει σε όλους που θέλουν να παρακολουθούν σημαντικά αθλητικά δρώμενα και μεγάλες εκδηλώσεις, γιατί η πόλη μας το έχει ανάγκη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Συλλόγους που συμμετέχουν στα σημερινά εγκαίνια, όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ αυτή την πολύ σημαντική ημέρα, τους ανθρώπους που εργάστηκαν για τις κατασκευή και ολοκλήρωση του γηπέδου, τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, τους υπαλλήλους, τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, τους υπαλλήλους του Νομικού μας Προσώπου, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Γιώργο Πανέτα, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Δημήτρη Σφήκα, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Ζέρβα και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Λιλή. Επίσης, οφείλω να ευχαριστήσω και να τιμήσω τη μνήμη του ανθρώπου, του εργολάβου, που ανέλαβε την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου, τον Λάμπρο Ζιώρη που δεν είναι πια μαζί μας. Εύχομαι από καρδιάς να ζήσουμε σε όλα τα αθλήματα μόνο χαρές εδώ μέσα και οι ομάδες της Άρτας να σηκώσουν πολλά τρόπαια!».

Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Αρταίων δίνει ιδιαίτερα μεγάλη έμφαση στις αθλητικές υποδομές, καθώς έχει ήδη υποβάλλει στο ΕΣΠΑ την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου Άρτας, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, ώστε να λειτουργεί όλο το χρόνο, αντικατέστησε τον τάπητα στα γήπεδα του τένις, ενώ προέβη στην αλλαγή του ταρτάν και του χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Άρτας. Παράλληλα, συντηρεί 25 γήπεδα ποδοσφαίρου, βελτιώνει τις εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου της ενόργανης και της ρυθμικής γυμναστικής και θα τοποθετήσει ελαστικό τάπητα σε αύλειους χώρους σχολείων, μέσα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ώστε να δημιουργηθούν ακόμη καλύτεροι αθλητικοί χώροι.

Στο αθλητικό κομμάτι της εκδήλωσης, αγωνίστηκαν στο χάντμπολ οι ομάδες: Αναγέννηση Άρτας, Πρωτέας Άρτας, Άρτα Handball, στο μπάσκετ πραγματοποιήθηκε αγώνας all star από τους συλλόγους Αθλητική Ένωση Δόξα Πύρρος, ΑΚ Πύρρος Αρταίων, Αίας Άρτας, ΒΑΟ, ΓΣ Άνω Πόλη, Φιλοθέη, στο βόλεϊ οι ομάδες Αναγέννηση Άρτας, Άνω Πόλη, Γ.Σ. Άνω Πόλη και Φιλία Άρτας. Ο Δήμος Αρταίων ευχαριστεί θερμά τους Συνδέσμους Διαιτητών Χάντμπολ, Μπάσκετ και Βόλει για την διάθεση των διαιτητών, ώστε να διεξαχθούν τα παιχνίδια, καθώς και τους εθελοντές που βοήθησαν στη γραμματεία, όπως και τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, για τη διάθεση του ιατρού και τους υπαλλήλους του Νομικού Προσώπου. Παράλληλα, έγιναν επιδείξεις ρυθμικής γυμναστικής από τα σωματεία Α.Σ. Πύρρος Άρτας και Νηρέας Νηρηίδες, ενώ πραγματοποιήθηκε και παράλληλη επίδειξη τένις από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Άρτας. Τέλος, στο Νέο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου έφθασαν και ποδηλάτες που συμμετείχαν στην ποδηλατοβόλτα, η οποία ξεκίνησε από το κέντρο της Άρτας, πέρασε από τα μνημεία της Πολιτιστικής Διαδρομής Άρτας και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

Τέλος, ο Δήμος Αρταίων βράβευσε αθλητές από την Άρτα που έχουν αφήσει το στίγμα τους στα αθλήματα σάλας (χάντμπολ, μπάσκετ, βόλεϊ) και συγκεκριμένα τη Βάσω Σκάρα, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Beach Handball φέτος και τη Σοφία Δημητρίου, προπονήτρια της Εθνικής Beach Handball που πήρε το χρυσό, τον Θανάση Κρεμπούνη στο μπάσκετ (με θητεία σε εθνικές ομάδες και σε ομάδες υψηλών κατηγοριών) και τον Γιάννη Μπασούκα στο βόλεϊ (με θητεία στην Εθνική ομάδα και σε ομάδες Α1 Κατηγορίας). Όλοι οι αθλητές βραβεύθηκαν για την πολυετή προσφορά τους στα αθλήματα που υπηρετούν και για τις διακρίσεις που έχουν πετύχει στην καριέρα τους. Διακρίσεις που έχουν προβάλλει Πανελλαδικά και την ίδια την Άρτα, τόπο καταγωγής τους.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων Ανδρέας Λώλος, οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Ζέρβας, Δημήτρης Σφήκας, Γιώργος Λιλής, Μιχάλης Κοτσαρίνης και Κώστας Τράμπας, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Γιώργος Πανέτας, Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΑ Μιχάλης Βλάχος, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ Νίκος Λιόντος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Χαρακλιας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Πατήλας, Γιώργος Καραγεώργος και Γιάννης Παπαλέξης, η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Τζένη Ταπραντζή, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αναστασία Σίμου, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Γιάννης Γεωργογιάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Φώτης Ντζιμάνης, ο Υποδιοικητής του Στρατοπέδου Άρτας Φώτης Καραμπάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλίας Σερβετάς, στελέχη του Δήμου Αρταίων, καθώς και εκπρόσωποι και μέλη αθλητικών σωματείων της Άρτας και φορέων.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου