Αγνοείται ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος με 14μελές πλήρωμα στη Μεσόγειο | Epirus World

Αγνοείται ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος με 14μελές πλήρωμα στη Μεσόγειο

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την ώρα που μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην επαρχία Λαττάκεια. Ταυτόχρονα, ρωσικά ραντάρ εντόπισαν εκτοξεύσεις πυραύλων από τη γαλλική φρεγάτα.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ότι ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-20 με 14μελές πλήρωμα χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο, όχι μακριά από την αεροπορική βάση Χμάιμιμ της Συρίας.
Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την ώρα που μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σημείωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Η τύχη του αεροσκάφους και του πληρώματός του είναι άγνωστη, ανέφερε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
«Τη 17η Σεπτεμβρίου, περί τις 23:00 ώρα Μόσχας, η επικοινωνία με το πλήρωμα ενός ρωσικού αεροσκάφους Il-20 χάθηκε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς το αεροσκάφος επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τις ακτές της Συρίας», ανέφερε ο αξιωματούχος.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ «κατά τη διάρκεια επίθεσης τεσσάρων ισραηλινών αεροσκαφών F-16 εναντίον συριακών θέσεων στην επαρχία Λαττάκεια».
«Ταυτόχρονα, ρωσικά ραντάρ εντόπισαν εκτοξεύσεις πυραύλων από τη γαλλική φρεγάτα Auvergne, η οποία βρισκόταν στην περιοχή», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ διέταξε να γίνει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων TASS και Sputnik.   
Η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι το ρωσικό αεροσκάφος Il-20 καταρρίφθηκε από πυρά της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος που σύμφωνα με ρωσικά κρατικά ΜΜΕ «εξαφανίστηκε» τη Δευτέρα πάνω από τη Μεσόγειο καταρρίφθηκε κατά λάθος από πυρά συστοιχίας της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, εξήγησε πως η υπόθεση που κάνει η αμερικανική κυβέρνηση είναι πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα έριξε αθέλητα το ρωσικό αεροσκάφος στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει πυραύλους που είχαν εκτοξεύσει ισραηλινά αεροσκάφη.
madata
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου