ΗΠΑ: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο τουρνουά video game στη Φλόριντα | Epirus World

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο τουρνουά video game στη Φλόριντα

Ο απολογισμός του βίαιου επεισοδίου κατά τη διάρκεια τουρνουά βιντεοπαιγνιδιών στο Τζάκσονβιλ, στη Φλόριντα, είναι τρεις νεκροί, δύο θύματα και ο δράστης της επίθεσης, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. «Υπάρχουν τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν επιτόπου. Ο ένας από αυτούς ήταν ο ύποπτος, ο οποίος αυτοκτόνησε», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο σερίφης της Τζάκσονβιλ, ο Μάικ Γουίλιαμς, προσθέτοντας ότι ένδεκα τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομεία. Δημοσιοποίησε επίσης την ταυτότητα του δράστη: ήταν ο Ντέιβιντ Κατζ, 24 ετών, από τη Βαλτιμόρη, τη μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας Μέριλαντ, στις βόρειες ΗΠΑ.
Ο Κατζ άνοιξε πυρ με πιστόλι μέσα στο εστιατόριο όπου διεξαγόταν το τουρνουά βιντεοπαιγνιδιών στο οποίο συμμετείχε. Ο σερίφης Γουίλιαμς απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα κίνητρα της επίθεσης, της τρίτης του είδους στη Φλόριντα τα τελευταία δύο χρόνια.
Ο 24χρονος ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ως ο δράστης της επίθεσης στο Τζάκσονβιλ. Σκότωσε δυο άλλους συμμετέχοντες στο τουρνουά video game Madden 19 NFL της Φλόριντα πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονήσει. Τα κίνητρα που τον οδήγησαν στο μακελειό και την αυτοκτονία δεν έχουν, επισήμως, γίνει γνωστά. Υπάρχουν πληροφορίες πως άνοιξε πυρ γιατί είχε χάσει σε ένα παιχνίδι… 
Σύμφωνα με πληροφορία που δημοσίευσε η εφημερίδα Los Angeles Times, επικαλούμενη μηνύματα άλλου παίκτη που βρισκόταν στην αίθουσα ο ένοπλος στόχευσε πολλούς ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.
O Κατζ, που συμμετείχε στο τουρνουά ως παίκτης, αγόρασε ένα όπλο το Σάββατο και μία μέρα αργότερα άνοιξε πυρ σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. Στη συνέχεια έστρεψε την κάνη προς το μέρος του και αυτοκτόνησε.
Η αστυνομία δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση, ακόμη, για το κίνητρο του 24χρονου.
Ο 24χρονος χρησιμοποίησε τουλάχιστον ένα όπλο κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, όπως σημείωσε ο τοπικός σερίφης. 9 άτομα τραυματίστηκαν από τα πυρά του, ενώ ακόμη 2 υπέστησαν τραυματισμούς κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν από το σημείο.
Οι τραυματίες νοσηλεύονται και είναι σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τον σερίφη.
Η ζωντανή μετάδοση του τουρνουά σταμάτησε μόλις ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, όμως αποτυπώθηκαν σε βίντεο οι κραυγές των παρευρισκόμενων που έτρεχαν να σωθούν από τον δράστη.
Από τα πυρά του Ντέιβιντ Κατζ έπεσαν νεκροί ο 27χρονος Τέιλορ Ρόμπερτσον (πατέρας ενός μικρού παιδιού) και ο 22χρονος Έλι Κλέιτον. Ο πρώτος ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στα τουρνουά Madden NFL, ενώ ο Κλέιτον θεωρούνταν ανερχόμενο αστέρι.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου