Αθωράκιστη η Ήπειρος… Μετακινήθηκαν άνευ λόγου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής! | Epirus World

Αθωράκιστη η Ήπειρος… Μετακινήθηκαν άνευ λόγου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής!

Σε γενική αναστάτωση βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ήπειρο… Κι αυτό γιατί η Διοίκηση αποφάσισε να μετακινήσει ισχυρές δυνάμεις προς την Δυτική Ελλάδα, αφήνοντας τεράστια κενά στην περιοχή, με ότι αυτό μπορεί να σημάνει σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς. Μάλιστα οι δυνάμεις αυτές μετακινήθηκαν χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης. Άλλωστε στις περιοχές όπου κάνουν υπηρεσίες –από Αγρίνιο μέχρι Πάτρα- δεν είναι σε εξέλιξη καμία πυρκαγιά. Η απόφαση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ενώ από πολλές πλευρές, όπως και από τις συνδικαλιστικές ενώσεις των πυροσβεστών έχει επισημανθεί ο κίνδυνος που δημιουργείται για την Ήπειρο, σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς.

Οι χάρτες πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς έχουν τους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας στο κίτρινο, δηλαδή ο δείκτης πρόκλησης φωτιάς είναι υψηλός, ενώ οι Νομοί Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων βρίσκονται στο μπλε, δηλαδή σε μεσαία κλίμακα.

Οι χάρτες βέβαια καταρτίζονται με βασικό κριτήριο τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει και να μετρήσει το τυχαίο συμβάν!

Παρόλα αυτά από την Πέμπτη και μέχρι την Κυριακή τουλάχιστον, βρίσκονται εκτός Ηπείρου δέκα οχήματα με τετραπλά πληρώματα, δηλαδή με πενήντα πυροσβέστες.

Οι δυνάμεις αυτές έχουν διασκορπιστεί στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαία, όπου κάνουν κανονικά 24ωρες υπηρεσίες.

Και φυσικά αν υπήρχαν έκτακτες ανάγκες ουδείς λόγος θα γίνονταν.. Όμως δεν συντρέχει κανένας ουσιαστικός λόγος για μία τέτοια μαζική μετακίνηση, η οποία αφήνει αθωράκιστη την Ήπειρο!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου