Μητσοτάκης: Με κτηνοτρόφους στη Σαμαρίνα | Epirus World

Μητσοτάκης: Με κτηνοτρόφους στη Σαμαρίνα

Στην ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της κτηνοτροφίας και να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση άλλων δυνατοτήτων που προσφέρει η ορεινή χώρα, εστίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε κτηνοτρόφους στη Σαμαρίνα Γρεβενών.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ντέτσικα και τον Πρόεδρο των μετακινούμενων κτηνοτρόφων Γιάννη Δεκόλη.

«Τουρισμός, πρωτογενής παραγωγή, πολιτισμός, αυτό είναι ένα τρίγωνο, δεν πρέπει να τα βλέπουμε ξεχωριστά... Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε: «Η ύπαιθρος δεν μπορεί και τα χωριά αυτά δεν μπορούν να ζήσουν, αν δεν υπάρχει κτηνοτροφία. Για αυτό φτιάχτηκαν αυτά τα χωριά, με την κτηνοτροφία είναι ταυτισμένα και από την κτηνοτροφία θα ζήσουν και μόνο εάν υπάρχουν καλά εισοδήματα θα μπορούν και τα νέα παιδιά να συνεχίσουν στο επάγγελμα».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε, όμως και τους κτηνοτρόφους «να απομονώσουν» από τον κλάδο τους στοιχεία που επιδίδονται σε αθέμιτες πρακτικές, τονίζοντας τη σημασία που έχει να διατηρείται η υψηλή η ποιότητα των προϊόντων. Έφερε, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη γνήσια ελληνική φέτα, που επειδή είναι ποιοτικά εξαιρετική, έχει μεγάλες δυνατότητες.

Οι κτηνοτρόφοι από την πλευρά τους έθεσαν στον πρόεδρο της ΝΔ, μεταξύ άλλων, και το θέμα της ανάγκης ολοκλήρωσης των «χαρτών βοσκής», ως κρίσιμο, για τη συνέχιση της απορρόφηση κοινοτικών πόρων για την κτηνοτροφία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε τις χαμηλές τιμές που παίρνουν οι παραγωγοί στο γάλα και στα κτηνοτροφικά προϊόντα και αναφέρθηκε και στο θέμα των παράνομων εισαγωγών κτηνοτροφικών προϊόντων -που του έθεσαν και οι κτηνοτρόφοι- και που όπως είπε «δε θέλει λεφτά» για να επιλυθεί. «Η αλήθεια είναι ότι πράγματι το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, αλλά τόσο χαμηλές τιμές από ό,τι ξέρω δεν είχαμε δει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Αυτό τι σημαίνει; Γιατί, δεν αυξήθηκε η εγχώρια παραγωγή, το ξέρουμε το πρόβλημα, είναι οι παράνομες εισαγωγές. Αυτό δεν είναι δική σας δουλειά, είναι δουλειά του κράτους να το ελέγξει» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Ξέρουμε και πού πηγαίνει το γάλα και ποιοι το χρησιμοποιούν και ποιοι βαφτίζουν τα τελικά προϊόντα, ως ελληνικά προϊόντα, όταν δεν πρέπει να το κάνουν».
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου