Ένας μήνας από την φονική φωτιά στο Μάτι. Αναζητούνται τα αίτια της τραγωδίας | Epirus World

Ένας μήνας από την φονική φωτιά στο Μάτι. Αναζητούνται τα αίτια της τραγωδίας

Ένας μήνας πέρασε κιόλας από την εθνική τραγωδία που σημειώθηκε στις 23 Ιουλίου στην ανατολική Αττική.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Μάτι άφησε πίσω της 96 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές σε οικείες και περιουσίες, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα.

Δεκάδες μάρτυρες έχουν περάσει το κατώφλι των εισαγγελέων Ζαγοραίου και Γνεσούλη, με την δικαστική έρευνα να εστιάζεται τόσο στα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά και στις ευθύνες των αρμοδίων.

Απαντήσεις όμως αναμένονται και από την Πυροσβεστική, η οποία έχει εντολή να διενεργήσει αυτοψία και να πάρει και καταθέσεις από τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην μάχη κατά της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία Πρωτοδικών διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την μήνυση που κατέθεσε η  Βαρβάρα Φύτρου, μεταξύ άλλων και σε βάρος των Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα, προκειμένου να πάρει τον δρόμο για την βουλή.

Την ίδια ώρα, στο πόρισμα για τη φωτιά στο Μάτι, το οποίο συνέταξε ο πρώην Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Ανδριανός Γκουρμπάτσης, ο οποίος έχει οριστεί πραγματογνώμονας από την πρώτη οικογένεια που υπέβαλε μήνυση για την τραγωδία, αναφέρεται πλήθος παραλείψεων, λαθών και αβλεψιών.

ant1news
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου