Παμβώτιδα… Η λίμνη των κύκνων και των… στεναγμών! | Epirus World

Παμβώτιδα… Η λίμνη των κύκνων και των… στεναγμών!

Η λίμνη των Ιωαννίνων αποτελεί το πιο πολυσυζητημένο θέμα τα τελευταία τριάντα τουλάχιστον χρόνια… Επιτροπές, συσκέψεις, συνέδρια, ημερίδες… Στην πράξη ελάχιστα έχουν αλλάξει και η κατάσταση της Παμβώτιδας, ειδικά τις θερινές περιόδου είναι απόλυτα εξαρτημένη από τις καιρικές συνθήκες. Η εικόνα της λίμνης αυτό το διάστημα δεν είναι η χειρότερη που έχουμε δει.. Ωστόσο υπάρχουν σημεία όπου η επιφάνεια καλύπτεται από πλαγκτόν. Και μαζί από σκουπίδια. Τα πιο χαρακτηριστικά είναι στην πλατεία Μαβίλη και στην Κυρά Φροσύνη. Και για το φυτοπλαγκτόν δεν μπορεί να γίνει τίποτα από την μια στιγμή στην άλλη… Αλλά για τα σκουπίδια;
Τα μεγάλα λόγια και τα μεγάλα οράματα περισσεύουν. Και κατά καιρούς με τον πλέον πομπώδη τρόπο έχουν παρουσιαστεί από τον Δήμο Ιωαννιτών. Όλα αυτά που θα μετατρέψουν το «παραλίμνιο μέτωπο» σε έναν… επίγειο παράδεισο.
Οι μεγάλοι στόχοι συχνά επιβάλλεται να υπάρχουν. Αποτελούν κίνητρο άλλωστε για να γίνουν καλύτερα και περισσότερα πράγματα.
Όμως όλοι οι αρμόδιοι οφείλουν να δίνουν λύσεις και στα μικρά. Τα καθημερινά… Έτσι άλλωστε μπορούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι είναι ικανοί για τα μεγάλα και τα μακροπρόθεσμα.
Οι εικόνες που βλέπετε από την λίμνη των Ιωαννίνων είναι ενδεικτικές… Οι ολόλευκοι κύκνοι στήνουν… χορό ανάμεσα στο φυτοπλαγκτόν και τα σκουπίδια… Και γύρω τουρίστες να καταγράφουν στιγμιότυπα και να εκφράζουν την απορία τους, γιατί μια τόσο όμορφη λίμνη πρέπει να βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση…
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου