Μετωπική συνδικαλιστών με την ηγεσία για τις μετακινήσεις από την Πυροσβεστική Ηπείρου! | Epirus World

Μετωπική συνδικαλιστών με την ηγεσία για τις μετακινήσεις από την Πυροσβεστική Ηπείρου!

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής στην Ήπειρο με την τοπική ηγεσία του σώματος, εξ αιτίας των μαζικών μετακινήσεων που έγιναν κατά την διάρκεια του Αυγούστου. Μετακινήσεις που δεν σχετίζονταν με την κατάσβεση πυρκαγιών αλλά με υπηρεσίες ρουτίνας σε περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία και η Πελοπόννησος που έκαναν οχήματα και πληρώματα από την περιοχή μας. Το θέμα είχε αναδειχθεί και το προηγούμενο διάστημα, καθώς υπήρξαν μαζικές μετακινήσεις με αποτέλεσμα η Ήπειρος να μένει αθωράκιστη σε περίπτωση εκδήλωση πυρκαγιάς.

Τώρα όμως μπαίνει σε νέα βάση. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πυροσβεστικών, για πρώτη φορά και μάλιστα σε ολόκληρη την χώρα, έχει κινήσει την διαδικασία αναζήτησης στοιχείων δείχνοντας αποφασισμένο να φτάσει την υπόθεση στον εισαγγελέα.

Ήδη έχει αποστείλει έγγραφο στον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, με το οποίο ζητούν στοιχεία για όλες τις μετακινήσεις που έγιναν κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επίσης ζητούν πλήρη ενημέρωση για την κάλυψη των κενών στις υπηρεσίες από όπου έφυγαν οχήματα.

«Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα με έγγραφό σας, πόσα οχήματα στάλθηκαν, πόσοι συνάδελφοι και από ποιες υπηρεσίες για όλες τις μετακινήσεις που έχουν γίνει κατά την αντιπυρική περίοδο από την Περιφέρειά μας σε άλλες Περιφέρειες. Επίσης αν στις υπηρεσίες από όπου έφυγαν οχήματα κλήθηκε επιφυλακή και αν ναι ποιο στάδιο της επιφυλακής και ποιος την διέταξε. Τέλος να μας χορηγήσετε τελευταία αντίγραφα από τα βιβλία επιφυλακής και συμβάντων των υπηρεσιών αυτών», αναφέρετε στο σχετικό έγγραφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τοπική διοίκηση, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, δεν έκρυψε την ενόχλησή της από την κίνηση των συνδικαλιστών.

Η υπόθεση αναμένεται να έχει άμεσα συνέχεια, την οποία αναμένουν συνδικαλιστικές ενώσεις και στην υπόλοιπη χώρα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου