Γιάννενα: Αναζητείται λύση για τον δακτύλιο… Πολιτικά, νομικά και τεχνικά! | Epirus World

Γιάννενα: Αναζητείται λύση για τον δακτύλιο… Πολιτικά, νομικά και τεχνικά!

Νομικά και τεχνικά, κυρίως όμως πολιτικά, επιχειρεί ο Δήμος Ιωαννιτών να βρει λύση, ώστε να ξεμπλοκάρει ο δακτύλιος της πόλης. Στα δύο πρώτα και στις κινήσεις που γίνονται αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ωστόσο απέφυγε να μιλήσει για την πολιτική πίεση που επιχειρείται να ασκηθεί στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος, προσπαθεί να εξασφαλίσει έγγραφες παρεμβάσεις φορέων της περιοχής στις οποίες θα αναλύεται ο κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ, στην περίπτωση που δεν υπάρξει έγκριση της ΜΠΕ από το Υπουργείο…

Σημειώνεται βέβαια ότι τα δεσμευμένα κονδύλια προέρχονται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα και αφορούν στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Δήμου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που δεν προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, ο Δήμος μπορεί να ωριμάσει και να δημοπρατήσει άλλες παρεμβάσεις.

Παρόλα αυτά, το επιχείρημα φαίνεται ότι αποτελεί μέρος της στρατηγικής που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του, μετά και την δημόσια παρέμβαση που έγινε από τον Συνήγορο του Πολίτη, επέμενε ότι οι τρεις δρόμοι αποτελούν τρία διαφορετικά έργα που δεν συσχετίζονται.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι οι εμμονικές αντιμετωπίσεις δεν είναι προοδευτικές.

Σε νομικό επίπεδο, ο δήμος προχώρησε σε αίτηση θεραπείας προς το υπουργείο, αναπτύσσοντας πολύ σοβαρά επιχειρήματα, όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας, ενώ σε τεχνικό επιμένει στην θέση του ότι οι Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των τριών δρόμων δεν θα πρέπει να συσχετιστούν.

Μάλιστα παρέπεμψε και στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που υλοποιεί ο Δήμος, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζει συνολικά και επιστημονικά τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου