Γιάννενα: Ως το τέλος του έτους οι δύο ΤΟΜΥ, άλλες τέσσερις το 2019 | Epirus World

Γιάννενα: Ως το τέλος του έτους οι δύο ΤΟΜΥ, άλλες τέσσερις το 2019

Μέσα στο επόμενο διάστημα και σίγουρα πριν το τέλος του φθινοπώρου αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία των δύο Τοπικών Μονάδων Υγείας στην πόλη των Ιωαννίνων ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των έξι που είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο. Ήδη ο εξοπλισμός έχει παραλειφθεί και όπως φαίνεται αυτή που προηγείται στον σχεδιασμό είναι των Αμπελοκήπων, καθώς εκεί υπάρχει χώρος εξασφαλισμένος. Πρόκειται για μέρος του ΠΕΔΥ, που ανήκει στο ΚΕΕΛΠΝΟ και από την κατασκευή του, εδώ και δεκαπέντε χρόνια περίπου, δεν λειτούργησε ποτέ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νικολόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ήπειρος TV1 οι δύο μονάδες θα είναι έτοιμες το επόμενο διάστημα, ενώ μέσα στο 2019 θα λειτουργήσουν ακόμη τέσσερις ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες της πόλης των Ιωαννίνων.

Προς το παρόν, απομένει η μεταφορά της μίας μονάδας στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα, η οποία ωστόσο καθυστερεί λόγω των εργασιών που απαιτούνται στο κτίριο (πρώην ΚΕΠ).

Ο προυπολογισμός των εργασιών αυτών ξεπερνά τις 27 χιλιάδες ευρώ και θα πρέπει να τηρηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, δηλαδή πρόσκληση ενδιαφέροντος κλπ, η οποία είναι από μόνη της χρονοβόρα.

Όσο για την ΤΟΜΥ στα Σεισμόπληκτα ακόμη δεν έχει βρεθεί χώρος για την στέγασή της, πράγμα που αναμένεται να συμβεί το επόμενο διάστημα.

Σκοπός πάντως είναι, το αργότερο μέχρι το τέλος της χρονιάς, να έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος λειτουργίας των Μονάδων για να ακολουθήσουν οι άλλες τέσσερις την επόμενη.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου