«1ο Φεστιβάλ του Οκταβιανού Αυγούστου» στην Πρέβεζα | Epirus World

«1ο Φεστιβάλ του Οκταβιανού Αυγούστου» στην Πρέβεζα

Ο πολιτιστικός οργανισμός ΑΡΩΓΟΣ, συνδιοργανώνει με τον Δήμο Πρέβεζας την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018 πολιτιστικές εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του «1ου Φεστιβάλ του Οκταβιανού Αυγούστου».

Σκοπός των εκδηλώσεων, είναι ο εορτασμός της μνήμης της Ναυμαχίας του Ακτίου, που έλαβε μέρος τις 2 Σεπτεμβρίου 31 π.Χ. και η φήμη της οποίας έχει λάβει μυθικές διαστάσεις στην ιστορική μνήμη του δυτικού κόσμου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1) «Το ιστορικό πλαίσιο και η σημασία της ναυμαχίας του Ακτίου»
Παρουσίαση της ιστορίας της ναυμαχίας του Ακτίου και ιστορική διαδρομή στα σημαντικότερα γεγονότα της αρχαίας Νικόπολης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί έμπροσθεν των Δικαστηρίων στην παραλία της Πρέβεζας, την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20:00 το απόγευμα.
Ομιλητές:
Ιωάννης Τζαμτζής – Καθηγητής Ρωμαϊκής ιστορίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Αθανάσιος Μουστάκης – Αρχαιολόγος
Γεώργιος Λαμπρακούλης – Διδάκτωρ αρχαίας Ιστορίας  

2) «Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού του Οκταβιανού Αυγούστου»
Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού του Οκταβιανού Αυγούστου είναι ένα παιχνίδι γνώσεων και η ιδέα στην οποία στηρίζεται, είναι εξαιρετικά απλή αλλά και ενδιαφέρουσα: Ο Οκταβιανός Αύγουστος έκρυψε ένα θησαυρό και οι συμμετέχοντες καλούνται να τον ανακαλύψουν.
Η πλοκή: O ΑΡΩΓΟΣ στήνει μια ολόκληρη ιστορία, με τον Οκταβιανό Αύγουστο να είναι αυτός που έκρυψε τον θησαυρό. Για να φτάσουν στο θησαυρό, οι ομάδες πρέπει να καταφέρουν να επιλύσουν μια σειρά γρίφων. Κάθε γρίφος παραπέμπει σε κάποιο σημείο της πόλης της Πρέβεζας, ιστορικής ή άλλης σημασίας.
Ο Θησαυρός: Είναι ο τελευταίος και είθισται να είναι και ο πιο δύσκολος γρίφος γιατί είναι αυτός που αναδεικνύει και την νικήτρια ομάδα. Αφού βρεθεί ο θησαυρός, οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν διπλώματα συμμετοχής και δωρεάν εισιτήρια εισόδου στο αρχαιολογικό μουσείο Νικόπολης.
Σημείο Συνάντησης: έμπροσθεν των Δικαστηρίων στην παραλία της Πρέβεζας, την Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19:00 το απόγευμα.
Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της ομιλίας.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα
Πληροφορίες εγγραφής:
Στον αριθμό: 6944762802

Η παρουσία σας θα είναι μεγάλη τιμή για εμάς

      Λαμπρακούλης Γεώργιος
(Διαχειριστής της ΑΜΚΕ ΑΡΩΓΟΣ)
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου