Το αποφάσισαν στη Γερμανία: Επαναπροώθηση μεταναστών σε Ιταλία, Ελλάδα και βλέπουμε | Epirus World

Το αποφάσισαν στη Γερμανία: Επαναπροώθηση μεταναστών σε Ιταλία, Ελλάδα και βλέπουμε

Διαδικασίες μεταφοράς αντί για κλειστά κέντρα ασύλου, επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης αιτήσεων ασύλου και επαναπροώθηση των προσφύγων που έχουν υποβάλει αίτηση σε άλλη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα βασικά σημεία της συμφωνίας των τριών κυβερνητικών εταίρων η οποία επετεύχθη νωρίτερα απόψε.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος δήλωσε «ικανοποιημένος», θα χρησιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις της Αστυνομίας και των αεροδρομίων, προκειμένου εντός 48 ωρών να διαπιστώνεται εάν ένα άτομο έχει υποβάλει ήδη αίτηση ασύλου σε άλλη χώρα.

Εάν έχει ήδη υποβάλει αίτηση, θα επαναπροωθείται στην συγκεκριμένη χώρα, εφόσον βεβαίως έχει προηγουμένως συναφθεί σχετική συμφωνία με την Γερμανία. Αυτό το σημείο θεωρείται ίσως το δυσκολότερο της απόφασης της κυβέρνησης, παραδέχθηκε ο κ. Ζεεχόφερ, ο οποίος τόνισε ότι «επίκεινται δύσκολες διαπραγματεύσεις με χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.

Οι κυβερνητικοί εταίροι αποφάσισαν ακόμη να συζητήσουν ήδη εντός του έτους νέο μεταναστευτικό νόμο, κάτι που υπήρξε πάγιο αίτημα των Σοσιαλδημοκρατών. Σε αυτό το θέμα έχει μάλιστα σημειωθεί πρόοδος, είπε ο κ. Ζεεχόφερ, καθώς πολλά σημεία έχουν ήδη αποφασιστεί. Το μοντέλο που φαίνεται να προκρίνεται είναι αυτό του Καναδά.
madata
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου