Υπουργείο- αρχαιοφύλακες… απέναντι | Epirus World

Υπουργείο- αρχαιοφύλακες… απέναντι

Στον αέρα βρίσκονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και για το επόμενο διάστημα. Κι αυτό γιατί ναι μεν το Υπουργείο ισχυρίζεται ότι το αίτημα των αρχαιοφυλάκων για την καταβολή των υπερωριών λύθηκε, η Πανελλήνια Ομοσπονδία όμως υποστηρίζει ότι η απόφαση πάσχει και ως εκ τούτου δεν θα καταστεί εφαρμόσιμη.

Το θέμα έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα μετά το διεθνές ρεζίλι με την μεταφορά προγραμματισμένης Συμφωνικής Συναυλίας Πνευστών Ελληνοαυστριακής συνεργασίας στην αρχαία Μεσσήνη.

Φυσικά είχαν προηγηθεί τα γνωστά γεγονότα με το Its Kale Festival στα Γιάννινα το οποίο μετατράπηκε σε περιφερόμενο!

Το Υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωσή του θεωρεί ότι το πρόβλημα των αρχαιοφυλάκων λύθηκε και το αίτημα για την καταβολή υπερωριών ικανοποιήθηκε.

«Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βρήκε για  πρώτη φορά λύση στο γνωστό και χρονίζον πρόβλημα της υπερωριακής αμοιβής των αρχαιοφυλάκων για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους αρχαιολογικούς χώρους, γεγονός που είναι γνωστό στην συνδικαλιστική τους ηγεσία,  υπογράφοντας  σχετική υπουργική απόφαση,  με αναδρομική ισχύ από 1 Ιουνίου 2018, η οποία έχει σταλεί για δημοσίευση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αρχαιοφυλάκων από την πλευρά της θεωρεί ότι η απόφαση πάσχει καθώς δεν υπολογίζεται στην αμοιβή ο απαιτούμενος χρόνος πριν την εκδήλωση και μετά από αυτή όπως και οι υπερωρίες τα Σαββατοκύριακα.

«Σας ενημερώνουμε λοιπόν, ότι εάν δεν βρεθεί λύση για τα δύο αυτά βασικά προβλήματα, η απόφαση δεν θα είναι εφαρμόσιμη από τους συναδέλφους μας και δεν γίνεται αποδεκτή από το σωματείο της ΠΕΥΦΑ», τονίζεται.

Τι μέλλει γενέσθαι;

Την συνέχεια μάλλον θα την δούμε από τα Γιάννινα καθότι έρχεται τις επόμενες ημέρες η Υπουργός!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου