Μία διαδρομή στα μνημεία της Άρτας | Epirus World

Μία διαδρομή στα μνημεία της Άρτας

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη είχε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ο κ. Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ηλία Σερβετά, συζήτησαν θέματα γενικότερης συνεργασίας Δήμου Αρταίων και Περιφέρειας Ηπείρου, για έργα ανάπτυξης, καθημερινότητας, πρωτογενούς τομέα και τουρισμού.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη για την πορεία υλοποίησης της μελέτης αναστήλωσης του Ιερού Ναού της Παρηγορήτισσας με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, ενώ τόνισε προς τον κ. Καχριμάνη την ιδιαίτερη σημασία της πρόσφατης ένταξης στο ΠΕΠ Ηπείρου, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, των ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων από Γαβριά προς Κωστακιούς.

Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την πρόσφατη διάθεση πίστωσης ύψους 125.000 ευρώ για τις λυόμενες αίθουσες στέγασης του Μουσικού Σχολείου Άρτας και του 5ου Γυμνασίου, καθώς και για την χρηματοδότηση με 100.000 ευρώ για την κατασκευή τεχνικών έργων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες.

Ο Δήμαρχος Αρταίων ενημέρωσε, ακόμη, τον Περιφερειάρχη για την υποβολή στο ΕΣΠΑ των έργων ανάπλασης στην πόλη της Άρτας, σε Παρηγορήτισσα,  Κάστρο κ.α., με τον κ. Καχριμάνη να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις παρεμβάσεις αυτές.

Επιπλέον, παρουσίασε στον Περιφερειάρχη την πρόταση που υποβλήθηκε στο ΕΣΠΑ για την δημιουργία Πολιτιστικής Διαδρομής στην πόλη της Άρτας (σε συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ»), που θα ξεκινά από το Ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας και θα συνδέει το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Δυτική Νεκρόπολη, το Πολυάνδριο, το Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας, την Αγία Θεοδώρα, τον Άγιο Βασίλειο και θα καταλήγει στο Κάστρο της πόλης. Η εν λόγω διαδρομή έχει σκοπό να αναδείξει τα μνημεία της περιοχής της Άρτας και οι επισκέπτες θα μπορούν να την διανύσουν είτε με τα πόδια, είτε με το ποδήλατο, είτε χρησιμοποιώντας τα περιφερειακά πάρκινγκ του Δήμου. Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεσμεύθηκε για την στήριξη της πολιτιστικής διαδρομής. 

«Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με την Περιφέρεια Ηπείρου και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη για την αμέριστη στήριξή του. Συζητήσαμε μια σειρά σημαντικών θεμάτων, όπως έργα ανάπτυξης, καθημερινότητας, πρωτογενούς τομέα και τουρισμού.  Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά για τους συμπολίτες μας δίνοντας έμφαση στην βελτίωση των υποδομών και στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιρογιάννης.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου