Δεκτή η τροπολογία… Τον Μάιο οι εκλογές σε Δήμους και Περιφέρειες! | Epirus World

Δεκτή η τροπολογία… Τον Μάιο οι εκλογές σε Δήμους και Περιφέρειες!

Τον Μάιο κι όχι τον Οκτώβριο, μαζί με τις ευρωεκλογές και όχι ξεχωριστά από αυτές, θα πραγματοποιηθούν τελικά οι εκλογές για την ανάδειξη νέων δημάρχων και περιφερειαρχών. Η Κυβέρνηση, που μέχρι τώρα ισχυρίζονταν ότι ένας από τους στόχους του Κλεισθένη είναι η αποδέσμευση των αυτοδιοικητικών από τις ευρωεκλογές, τελικά το παίρνει πίσω καθώς ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε αποδεκτή την τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο Γιαννιώτης Γιάννης Στέφος και ο Αρτινός Βασίλης Τσίρκας για διεξαγωγή των εκλογών τον Μάιο.

Έτσι δεν θα υπάρξει καμία παράταση θητείας με τον Υπουργό να λέει από βήματος της Βουλής ότι η μετάβαση στο νέο καθεστώς θα πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο.

«Θα πάμε όπως το γνωρίζαμε, σε αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, πυροδοτώντας σφοδρές αντιδράσεις στη Βουλή και ανατρέποντας επί της ουσίας όλους τους σχεδιασμούς των αυτοδιοικητικών.

Η βουλευτική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν σφοδρή αντιπαράθεση στην Βουλή.

Με την έναρξη της συνεδρίασης για το νομοσχέδιο του Κλεισθένη, ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε την επίμαχη τροπολογία κατηγορώντας τη ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως έλεγε στους Δημάρχους πως θα καταργήσει την απλή αναλογική μόλις γίνει κυβέρνηση. Επίσης τόνισε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη του 2019.

Στην συνέχεια, τους τόνους ανέβασε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος λέγοντας πως η συγκεκριμένη τροπολογία εξυπηρετεί τα μικροκομματικά συμφέροντα της κυβέρνησης κατηγορώντας ότι πίσω από την πρωτοφανή μεθόδευσει ενδεχομένως να κρύβεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. «Κοροϊδεύετε τον λαό. Πρέπει να παραιτηθείτε. Δεν μπορείτε να παίζετε με την συνταγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τον Π. Σκουρλέτη.

Η τροπολογία

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Τρίτης 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία που κατέθεσαν πρότειναν ο πρώτος γύρος των δημοτικών να γίνει μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές και ο δεύτερος γύρος, όπου απαιτείται, την Κυριακή των ευρωεκλογών (δηλαδή, τον Μάιο του 2019 αντί για τον Οκτώβριο του ίδιου έτους που προέβλεπε το υπουργείο Εσωτερικών).

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την κατάθεση τροπολογίας με την οποία οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν κατ’ εξαίρεση οι επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές να γίνουν μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, επανήλθαν την σήμερα, Τετάρτη, με κατάθεση νέας τροπολογίας.

Συγκεκριμένα, με τη νέα τροπολογία πρότειναν τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την ίδια ημέρα με τις ευρωεκλογές και όχι την προηγούμενη Κυριακή, όπως εισηγούνταν αρχικά.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου