Τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα... | Epirus World

Τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα...

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015... Η Ελλάδα στις κάλπες. Για το πρώτο δημοψήφισμα της μεταπολίτευσης. Είχαν προηγηθεί μέρες σφοδρής σύγκρουσης, μέρες πόλωσης με τον ελληνικό λαό να διχάζεται ανάμεσα στο "ναι" και το "όχι" ανάμεσα στους δούλους της Ευρώπης και τους περήφανους ελεύθερους. 5 Ιουλίου.. Ο λαός στις κάλπες. Έχει κληθεί να απαντήσει αν συναινεί με τα νέα μέτρα που πρότειναν οι Ευρωπαίοι ή δεν συναινεί. Ο ελληνικός λαός το 2015 πίστευε ότι ψήφιζε τη σωτηρία από τα μνημόνια, μια άλλη προοπτική έναν τρίτο δρόμο, χωρίς τρόικες, Μέρκελ, μνημόνια.

Τρία χρόνια μετά η Μέρκελ είναι πλέον φίλη μας και τα μνημόνια... διαρκείας!

Η ψηφοφορία για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε ομαλά σε ολόκληρη τη χώρα. Νωρίς το βράδυ έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα. Το «όχι» είχε επικρατήσει του «ναι» με το συντριπτικό 62%.

Ακολούθησε μια βραδιά θρίλερ.. Κι ένα οικονομικό θρίλερ που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Το περήφανο όχι έγινε ναι και οδήγησε σε ένα ακόμη μνημόνιο και σε ένα σύμφωνο αιώνιας λιτότητας... "Προδότες" και "πατριώτες" που βρέθηκαν αντιμέτωποι σε πλατείες και καφενεία, σήμερα είναι αντιμέτωποι με την ίδια σκληρή πραγματικότητα...
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου