Παίρνει μπρος το Πολυδύναμο.. Υπογράφηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας | Epirus World

Παίρνει μπρος το Πολυδύναμο.. Υπογράφηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας

Ένα μεγάλο βήμα, το πιο καθοριστικό για την λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ. Έτσι αρκετά χρόνια μετά την ολοκλήρωση του υπερσύγχρονου κτιρίου, φτάνει και η ώρα της λειτουργίας. Το Πολυδύναμο θα παρέχει σημαντικές υπηρεσίες σε άτομα που έχουν εξαρτήσεις είτε από το αλκοόλ, είτε από ναρκωτικές ουσίες. Αυτός άλλωστε ήταν ο σκοπός του από την έναρξη της κατασκευής του.

Η συμφωνία για την λειτουργία είχε χαρακτηριστεί ιστορική από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καθώς είναι η πρώτη φορά όπου ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ συνεργάζονται στην ίδια δομή.

Οι βάσεις για την λειτουργία του Πολυδύναμου, υπό την εποπτεία και με ευθύνη του Νοσοκομείου, είχαν τεθεί εδώ και μερικούς μήνες με την απόφαση για σύμπραξη του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ.

Η Περιφέρεια Ηπείρου από την πλευρά της, μέσω του ΕΣΠΑ, διαθέτει το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να προχωρήσει η προμήθεια του εξοπλισμού και να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες.

Στο Πολυδύναμο θα αναπτυχθούν 24 κλίνες για άτομα με εξαρτήσεις από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Για μία ιστορική συμφωνία κάνει λόγο ο διοικητής του Νοσοκομείου Ευάγγελος Καρβούνης, τονίζοντας πως όταν υπάρχει βούληση από το Υπουργείο και διάθεση από τους εμπλεκόμενους φορείς όλα μπορούν να γίνουν. Και υπογραμμίζει πως «η προσπάθεια δεν σταματά εδώ.. Συνεχίζουμε»!
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου