Στρατόπεδο Βελισσαρίου... Μία ξεχασμένη... παραχώρηση! | Epirus World

Στρατόπεδο Βελισσαρίου... Μία ξεχασμένη... παραχώρηση!

Παραχώρηση στρατοπέδου Βελισσαρίου. Για πολλά χρόνια αποτελούσε κορυφαία διεκδίκηση για τον Δήμο και την πόλη των Ιωαννίνων. Σήμερα αποτελεί ένα ξεχασμένο αίτημα. Και λησμονήθηκε την ώρα που το Υπουργείο Άμυνας, η Κυβέρνηση δηλαδή έχει ξεκινήσει για τα καλά τις παραχωρήσεις μεγάλων στρατοπέδων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στα Γιάννινα όλα φαίνεται ότι "πάγωσαν"... Άλλωστε τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι ελάχιστες οι αναφορές που έγιναν στο συγκεκριμένο θέμα.

Τις μέρες αυτές ολοκληρώνεται η διαδικασία παραχώρησης ενός μεγάλου στρατοπέδου στο Δήμο Χανίων, εξέλιξη που είχε δρομολογηθεί μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης αλλά και μετά τις επαφές που είχε η δημοτική Αρχή της πόλης με την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Και κάπως έτσι, με τις παραχωρήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ανοίγει η ξεχασμένη υπόθεση του στρατοπέδου Βελισσαρίου.

Ο Δήμαρχος της πόλης Θωμάς Μπέγκας, κατά το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου και ενώπιον του Πρωθυπουργού τον περασμένο Οκτώβριο, περιορίστηκε σε μία μικρή αναφορά.

Κατά τον κ. Μπέγκα η παραχώρηση του στρατοπέδου ήταν μία μεγάλη εκκρεμότητα. "Σύντομα θα έχετε στα χέρια σας μία ολοκληρωμένη πρόταση για την επανεξέταση της παραχώρησης", είπε, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Έκτοτε, ούτε φωνή... ούτε ακρόαση..

Αλλά και πριν το Αναπτυξιακό Συνέδριο η ενασχόληση της Δημοτικής Αρχής με την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου μάλλον ήταν πολύ χαλαρή...

Μία από τις ελάχιστες καταγεγραμμένες αναφορές ήταν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2015. Φρέσκια τότε η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος υποστήριζε ότι "ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει το σύνολο του Στρατοπέδου για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο και ένα μεγάλο πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής μαζί με το «Γιαννιώτικο Σαλόνι»..

Το αίτημα παραχώρησης του στρατοπέδου έμεινε στα αζήτητα και το Γιαννιώτικο Σαλόνι δεκαπέντε μήνες μετά την απόδοσή του στο Δήμο, παραμένει στην εγκατάλειψη.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου