Μανώλης Σκορδίλης: Μικροδιέγερση τοπικού χαρακτήρα | Epirus World

Μανώλης Σκορδίλης: Μικροδιέγερση τοπικού χαρακτήρα

"Έχουμε μία μικροδιέγερση τοπικού όμως χαρακτήρα που την παρακολουθούμε από πολύ κοντά.. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν ανησυχούμε, όμως περιμένουμε και τις επόμενες ώρες". Αυτό δήλωσε ο Καθηγητής Σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Μανώλης Σκορδίλης στο Epiruspost, σχετικά με τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το πρωί. Παράλληλα διευκρίνισε ότι οι σεισμοί προέρχονται από τον ίδιο ακριβώς χώρο με κείνους τον Οκτώβριο του 2016. Τότε η ισχυρότερη σεισμική δόνηση ήταν 5,2 Ρίχτερ ενώ σεισμοί καταγράφονταν για αρκετούς μήνες μετά.

Με βάση τα πρωινά δεδομένα, φαίνεται ότι η δραστηριότητα είναι συγκεντρωμένη στον ίδιο χώρο και περιορισμένη σε ένα μικρό τμήμα.

"Δεν έχουμε άλλες ενδείξεις" σημείωσε ο κ. Σκορδίλης, συμπληρώνοντας ότι οι σεισμολόγοι του Αριστοτελείου παρακολουθούν από το πρωί την κατάσταση.

Τους τελευταίους μήνες στην συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει καταγραφεί καμία αξιοσημείωτη δραστηριότητα, πλην μιας δόνησης τριών βαθμών περίπου που καταγράφηκε πριν από δύο βδομάδες.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου