Ρουκέτες Μπουσάτι για σύνορα… Συνομιλίες για πυραμίδες και… επεισόδια! | Epirus World

Ρουκέτες Μπουσάτι για σύνορα… Συνομιλίες για πυραμίδες και… επεισόδια!

Το σκοτάδι που καλύπτει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και τα λεκτικά ολισθήματα των τελευταίων ημερών με κορυφαίο αυτό του Έλληνα Πρωθυπουργού περί συζητήσεων που αφορούν και τα σύνορα, ούτε διευκολύνουν, ούτε δημιουργούν πολιτικό πλαίσιο για μία πραγματική συμφωνία.. Και το σκοτάδι γίνεται ακόμη πιο βαθύ, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών Μπουσάτι, κάτω και από τις ισχυρές πιέσεις που ασκεί η αντιπολίτευση. Ο Μπουσάτι ήρθε να επιβεβαιώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι γίνεται συζήτηση για τις πυραμίδες (και δεν εννοούσε τον καθαρισμό τους, ούτε το βάψιμο) όπως και συζητήσεις για την διευθέτηση συνοριακών επεισοδίων!

Για το τελευταίο μάλιστα δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια, καθώς φαίνεται ότι απευθύνεται στους καλά μυημένους στη διπλωματία και το στρατιωτικό δίκαιο!

Το τρίτο θέμα αφορά φυσικά την οριοθέτηση της θαλάσσιας ζώνης, για την οποία, όπως ανέφερε ο Μπουσάτι, βάση της Αλβανίας αποτελεί η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου το 2009.

Οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα κι αυτές του Αλβανού Υπουργού Εξωτερικών, συσκοτίζουν ακόμη περισσότερο το τοπίο και σίγουρα προκαλούν πολλά ερωτήματα.

Το σημαντικότερο είναι πως οι διμερείς συνομιλίες που είχαν ως βασικό θέμα την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων, κατέληξαν να συμπεριλαμβάνουν και τα χερσαία… Ζήτημα που ουδέποτε μέχρι σήμερα έβαλαν στο τραπέζι των συζητήσεων οι ελληνικές κυβερνήσεις και η ελληνική διπλωματία.

Όσο φυσικά η σημερινή ελληνική κυβέρνηση αρνείται να ενημερώσει την Βουλή για το περιεχόμενο των συνομιλιών με την Αλβανία, τόσο δεν βοηθά στην καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης, από την στιγμή μάλιστα που διαπραγματεύεται εθνικά ζητήματα.

Παράλληλα με την πολιτική που ακολουθεί φαίνεται ότι εγκαταλείπει στην τύχη της την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, η οποία από Εθνική είναι πλέον πολύ εύκολο, λόγω των γενικότερων συγκυριών να μετατραπεί σε… πολιτιστική! Άλλωστε η επιβίωσή της μέχρι σήμερα οφείλεται αποκλειστικά στην Ελλάδα και την ελληνική διπλωματία.

Ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών δεν θέλησε να βάλει κανένα χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Αθήνα, αφήνοντας στην αναμονή τον Νίκο Κοτζιά ο οποίος θα δυσκολευτεί να προγραμματίσει τις διακοπές του..

Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι στο τραπέζι των συζητήσεων παραμένει το Τσάμικο, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι έχει αποσυρθεί από την διαπραγμάτευση είναι μια μεγάλη ανοησία.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου