Ως το τέλος Αυγούστου ο Νόμος για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.. Συμφωνία Συγκλήτου- Υπουργού | Epirus World

Ως το τέλος Αυγούστου ο Νόμος για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.. Συμφωνία Συγκλήτου- Υπουργού

Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την ενοποίηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου. Και όπως φαίνεται οι αλλαγές που θα υπάρξουν στο ήδη δημοσιοποιημένο και εγκεκριμένο από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή θα είναι αρκετές. Η συζήτηση άλλωστε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα είναι διαρκείας, όπως κατέστησε σαφές ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, από τα Γιάννινα όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των Πρυτάνεων, με σκοπό την ομαλή πορεία προς το νέο ενιαίο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ήδη ορισμένες αλλαγές συμφωνήθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Υπουργός με την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου και με την Διοίκηση του ΤΕΙ.

Ο κ. Γαβρόγλου, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, υπογράμμισε ότι από το σύνολο των ζητημάτων που είχε θέσει η Σύγκλητος –δεκατέσσερα στον αριθμό- αντιμετωπίστηκαν σχεδόν όλα.

Έτσι μεταξύ των άλλων, θα λειτουργήσει τμήμα ψυχολογίας αλλά και τμήμα φιλοσοφίας με προσανατολισμό τα παιδαγωγικά. Το ακριβές περιεχόμενό του θα διαμορφωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Από την δημόσια διαβούλευση που είχε προηγηθεί προέκυψαν σοβαρές επιστημονικές αντιρρήσεις στην ίδρυση τμήματος ειδικής αγωγής, η ίδρυση του οποίου δεν θα προχωρήσει.

Ο Υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπληρωθεί το Κέντρο Έρευνας με ένα ακόμη Ινστιτούτο με κατεύθυνση την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίας, όπως έχει ζητήσει το ΤΕΙ και υπογράμμισε ότι το περιεχόμενο και ο αριθμός των ινστιτούτων είναι κυρίως θέμα που αποφασίζουν τα ίδια τα ιδρύματα.

Στην συνάντηση βρέθηκε η τομή για την μεταφορά του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιου ενώ ο Υπουργός επεσήμανε με έμφαση ότι κανένας υπάλληλος δεν θα μετακινηθεί αν δεν το επιθυμεί ο ίδιος.

Αναφερόμενος στις εργασίες της Συνόδου ο Υπουργός τόνισε ότι αποτιμήθηκε ο Νόμος- πλαίσιο, με ιδιαίτερη έμφαση στις εκλογές για την ανάδειξη νέων πρυτανικών αρχών, τις μεταπτυχιακές σπουδές και το άσυλο.

Συνάμα έγινε εκτενής συζήτηση για το μέλλον των ΑΕΙ μέρος της οποίας ήταν οι συνέργειες με τα ΤΕΙ και τα διετή προγράμματα σπουδών.

Η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη μίλησε για μία εξαιρετικά πετυχημένη Σύνοδο συμπληρώνοντας ότι «πηγαίνουμε με συντεταγμένη πορεία στον ενιαίο χώρο ανώτατης εκπαίδευσης».

Ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης αφού έκανε την αποτίμηση της Συνόδου, αναφέρθηκε στην συνάντηση του Υπουργού με την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η οποία οδήγησε σε «μία μεγάλη συμφωνία για το σύνολο των ζητημάτων που είχαν τεθεί τις προηγούμενες ημέρες».

Ο διάλογος πάντως για την τελική μορφή που θα έχει το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παραμένει ανοιχτός και σίγουρα θα συνεχιστεί μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου