Αυτοκτονία 15χρονου: Ανατροπή στις έρευνες της αστυνομίας | Epirus World

Αυτοκτονία 15χρονου: Ανατροπή στις έρευνες της αστυνομίας

Συγκλονίζουν τα όσα έγραφε στο ημερολόγιό του ο 14χρονος από την Αργυρούπολη, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής και τα οποία αποκαλύπτουν την ευαίσθητη ψυχή του και την εύθραυστη ψυχολογία τους.

«Έχω μαζί μου τον πατέρα μου, τη μητέρα μου και τον αδελφό μου, δεν έχω όλους τους άλλους, δεν έχω την κοινωνία», έγραφε ο 14χρονος στο ημερολόγιό του, όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1.

Ακόμα και λίγο πριν αυτοκτονήσει έγραφε: «Πατέρα, μητέρα, αδελφέ μου, σας αγαπώ», ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε αρκετά σημεία του ημερολογίου ανέφερε ότι η ζωή του ήταν μία «κόλαση».

Ανατροπή στις έρευνες της αστυνομίας

Την ίδια ώρα ωστόσο, η αστυνομία φαίνεται να εντοπίζει στις υπαρξιακές ανησυχίες του 14χρονου και στον ευαίσθητο χαρακτήρα του τα αίτια που τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση και να δώσει τέλος στη ζωή του.

Και αυτό γιατί από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει περίπτωση σχολικού εκφοβισμού με τη στενή και νομική έννοια του όρου, χωρίς όμως το ενδεχόμενο αυτό να έχει απορριφθεί από την αστυνομία.

Δύο προτάσεις έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των αστυνομικών που ερευνούν με μεγάλη προσοχή την υπόθεση. Η πρώτη βρίσκεται σε σελίδα του ημερολογίου του, την οποία έγραψε αρκετό καιρό πριν δώσει τέλος στη ζωή του και αναφέρει: «σκέφτομαι να αυτοκτονήσω».

Στην αμέσως επόμενη σελίδα όμως ο 14χρονος δείχνει να βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική ψυχολογική κατάσταση και με μεγαλύτερη αισιοδοξία γράφει:

«Τελικά αξίζει να ζεις για τους γονείς του, αλλά και τους λίγους ανθρώπους που σε στηρίζουν και σε αγαπούν».

Στο τελευταίο του σημείωμα μάλιστα έγραφε έξι ονόματα, δύο από τα οποία είναι αλλοδαπών κι ένα συμμαθητή του.

Τα έξι αυτά άτομα θα κληθούν τελευταία να καταθέσουν τελευταία, ενώ ήδη έχουν καταθέσει οι γονείς του παιδιού και κάποιες φίλες του.

«Μα πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε καταλάβει τίποτα; Δεν φαίνονταν να τον απασχολεί κάτι σοβαρό, μόνο τα μαθήματα του και οι φίλοι του με τους οποίους φαινόταν πως είχε καλές σχέσεις. Τώρα έχουμε βρεθεί μπροστά σε μια τραγική αλήθεια κι ένα κρεμασμένο παιδί, χωρίς να ξέρουμε το γιατί», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο πατέρας του 14χρονου.

Τέλος όσον αφορά στις έρευνες στο κινητό τηλέφωνο του 14χρονου, αλλά και στα προφίλ του σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικοί ψυχολόγοι που βοηθούν στις έρευνες και έχουν διαβάσει κάποια μηνύματα δε φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα του σχολικού εκφοβισμού, αφού δεν βρέθηκαν ανάλογα μηνύματα.

Πάντως περιμένουν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστώσουν αν όντως το παιδί δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα από κάποιον λίγο πριν αυτοκτονήσει, ώστε να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου