Η Τουρκία αναβάλει την παραλαβή των S400 από την Ρωσία | Epirus World

Η Τουρκία αναβάλει την παραλαβή των S400 από την Ρωσία

Στην αναβολή της παραλαβής των S400 από την Ρωσία, προχωρά η Τουρκία μετά και τις απανωτές αντιδράσεις από τις ΗΠΑ.

Την πληροφορία μετέφερε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης και σύμφωνα με την παραλαβή, η Τουρκία προχωρά στην αναβολή λόγω του ότι δεν υπάρχει χρόνος για την εκπαίδευση Τούρκων χειριστών.

Όπως είπε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ η Τουρκία παγώνει για 10 μήνες την παραλαβή των S400. Οι πύραυλοι ήταν προγραμματισμένο να παραληφθούν από τους Τούρκους σε εννέα μήνες. Η παραλαβή πάει πλέον στους 19 μήνες και αυτό ανοίγει τον δρόμο για τα αμερικανικά αεροσκάφη F35.

Όπως είναι γνωστό υπήρξε αυστηρή προειδοποίηση από την Αμερική για την παραλαβή και την χρήση των S400. Η αναβολή στηρίζεται σε “εμπλοκή” στο θέμα του λογισμικού ή τουλάχιστον αυτό λέγεται επισήμως, ωστόσο φαίνεται ότι πρόκειται για πάγωμα.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά των ΗΠΑ προσφέρθηκαν και οι πύραυλοι “Πάτριοτ” ώστε να καλυφθεί το “κενό” των S400 για την Τουρκία και έτσι όλα δείχνουν ότι ο Ερντογάν προτίμησε να παραλάβει τα αμερικανικά μαχητικά και να μην πάει σε ευθεία σύγκρουση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που τον προειδοποιούσαν για τους ρωσικούς πυραύλους.

Με το “πάγωμα” των S400 ανοίγει ο δρόμος μέσα στις επόμενες ημέρες να παραληφθεί το πρώτο από τα αεροσκάφη F35, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Οι Τούρκοι πάντως φαίνεται ότι διατηρούν το “όπλο” των S400. Φαίνεται ότι παρασκηνιακά και για να μην υπάρξει ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας, συζητήθηκε ακόμη και το ενδεχόμενο παραλαβής των πυραύλων, αλλά χωρίς αυτοί να ενεργοποιηθούν. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη έπεσε στο τραπέζι και το παράδειγμα της Ελλάδας με τους πυραύλους S300 τους οποίους η χώρα μας παρέλαβε μεν, αλλά ουσιαστικά δεν τους ενεργοποίησε ποτέ…

newsit
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου