O «Πύρρος» γίνεται… βασιλιάς! | Epirus World

O «Πύρρος» γίνεται… βασιλιάς!

Πριν από έναν περίπου χρόνου δόθηκε η πιο δύσκολη μάχη… Και καθώς αυτή κερδήθηκε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος» όπως είναι η διεθνής του ονομασία, όχι μόνο απέφυγε την πλήρη απαξίωση, αλλά σήμερα ατενίζει με αισιοδοξία τους… αιθέρες! Το αεροδρόμιο για πολλά χρόνια έμενε σχεδόν αναξιοποίητο και η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων, σίγουρα θα είχε σοβαρές επιπτώσεις, καθώς εξυπηρετούσε μία και μοναδική γραμμή.. Αυτή της Αθήνας!

Η επιχείρηση των πρώτων πτήσεων τσάρτερ από την Δανία για λογαριασμό της Apollo, σκόνταψε στην έλλειψη καυσίμων για ανεφοδιασμό των αεροσκαφών.

Και τότε θα μπορούσε να γραφεί ο επίλογος. Η Apollo όμως επέμενε.. Έκανε ανεφοδιασμό κυρίως στα Σκόπια και εκτέλεσε το σύνολο του προγράμματος.

Ήταν το πιο κρίσιμο βήμα για να αρχίσουν να αλλάζουν όλα.

Η κινητοποίηση των τοπικών φορέων και η ανταπόκριση της πολιτείας, έστω και με καθυστέρηση, έδωσαν λύση στο πρόβλημα των καυσίμων.

Και αυτό ήταν αρκετό για να φέρει νέες πτήσεις.

Η Apollo ενέταξε στο πρόγραμμά της την πτήση από την Στοκχόλμη και η TUS έφερε τα Γιάννινα κοντά στην Κύπρο με τις πτήσεις προς Λάρνακα, ενώ σύντομα αναμένεται να βάλει στο πρόγραμμά της και νέους προορισμούς.

Από το Νοέμβριο το τοπίο στις εσωτερικές μετακινήσεις αναμένεται να αλλάξει σημαντικά. Η Sky Express, ξεκινά πτήσεις από την Αθήνα προς τα Γιάννινα, με χαμηλές τιμές εισιτηρίων, γεγονός που αναμένεται να αυξήσει τον ανταγωνισμό και συνάμα να αυξήσει την κίνηση.

Τα Γιάννινα γίνονται προορισμός, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Η δυνατότητα ανεφοδιασμού με καύσιμα και τα χαμηλά τέλη, σε σύγκριση με τα αεροδρόμιο που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, μετατρέπουν τον αερολιμένα Ιωαννίνων σε πραγματική πύλη για μικρού τύπου ιδιωτικά αεροσκάφη που εισέρχονται στην χώρα μας από την Ευρώπη.

Οι αφίξεις και οι παραμονές τέτοιων αεροσκαφών είναι πλέον καθημερινές, γεγονός που αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο το αεροδρόμιο.

Το γεγονός ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων αποτελεί το μοναδικό, μη ιδιωτικοποιημένο στην Βορειοδυτική Ελλάδα, το μετατρέπει σε εξαιρετικό προορισμό για τα μικρά αεροσκάφη, αφού παράλληλα παρέχει όλες τις υπηρεσίες που επιζητούν.

Πέραν όλων αυτών, τα πολύπαθα έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού, είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη.

Το αεροδρόμιο μεγαλώνει, δημιουργούνται όλοι οι απαραίτητοι χώροι για την εξυπηρέτηση πελατών, γίνεται ευρωπαϊκό…

Ένας χρόνος λοιπόν ήταν αρκετός για να αλλάξει την πορεία και να το θέσει σε τροχιά απογείωσης…
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου