Και εντελώς ξαφνικά στον… αέρα το Its Kale festival.. | Epirus World

Και εντελώς ξαφνικά στον… αέρα το Its Kale festival..

Και εντελώς ξαφνικά και αιφνιδιαστικά το Its Kale festival βρίσκεται στον αέρα… Η συναυλία των Tigers Lillies ματαιώνεται ενώ είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθούν και που, οι υπόλοιπες εκδηλώσεις. Η εμπλοκή ανέκυψε νωρίς το μεσημέρι, όταν έγινε γνωστό ότι οι αρχαιοφύλακες αρνούνται να ανοίξουν τον χώρο, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς δεν έχει επιλυθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού το πρόβλημα με την υπερωριακή απασχόληση και την πληρωμή τους.

Η απόφαση όπως ήταν αναμενόμενο αιφνιδίασε τον Δήμο Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο, καθώς μέχρι και σήμερα το πρωί δεν διαφαίνονταν κανένα πρόβλημα για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.
Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσαν το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος, δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους από την στάση της Εφορείας, πολύ περισσότερο των αρχαιοφυλάκων, με τους οποίους υπήρχε και αρνητικό προηγούμενο, όταν ο Δήμος έθεσε το ζήτημα ανοίγματος της νότιας πύλης του Κάστρου.
Ο δήμαρχος τόνισε με νόημα ότι τα μνημεία ανήκουν σε όλους τους Έλληνες πολίτες και δεν έκρυψε την ανησυχία του για την τύχη που θα έχουν οι υπόλοιπες εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο φεστιβάλ.
Αυτό άλλωστε είναι κάτι που θα κριθεί τις επόμενες ημέρες… Προς το παρόν Δήμος και Πνευματικό Κέντρο ζητούν συγνώμη από τους Γιαννιώτες για το πρόβλημα που ανέκυψε..
Η ανακοίνωση
Στην ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα νωρίς το απόγευμα, από το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, αναφέρεται:
Μετά την αιφνιδιαστική σημερινή απαγόρευση της σημερινής εκδήλωσης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων με επιστολή της, που στάλθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών στις 12:28 το μεσημέρι, η σημερινή εκδήλωση του συγκροτήματος TIGER LILLIES δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί.
Τη στιγμή εκείνη όλος ο τεχνικός εξοπλισμός, stage, ήχος, φώτα, κιγκλιδώματα κλπ, ήταν ήδη τοποθετημένος στο χώρο της εκδήλωσης και είχε γίνει και η σχετική δοκιμή.
Παρά την προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε εναλλακτικό χώρο, αυτό δεν ήταν δυνατόν, ενώ λόγω της φύσης της εκδήλωσης δεν είναι δυνατός ο προσδιορισμός άλλης ημερομηνίας.
Η επιστροφή των εισιτηρίων που έχουν προπωληθεί θα γίνεται απόψε στην είσοδο της Ακρόπολης Ιτς Καλέ, 7μμ – 10 μμ και από αύριο το πρωί από το Ταμείο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών 11πμ -1μμ και 6 – 9 μμ
Το Πνευματικό Κέντρο και η εταιρία παραγωγής, παρά το γεγονός της έγκαιρης και κατάλληλης προετοιμασίας τους, ζητούν συγνώμη από τους φίλους του συγκροτήματος για την ταλαιπωρία τους.
Το Πνευματικό Κέντρο είναι σε διαρκή προσπάθεια για να ανατρέψει την αιφνιδιαστική και ακατανόητη απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, που επηρεάζει το σύνολο των εκδηλώσεών μας.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου