Eugénie Brazier: Η μητέρα της σύγχρονης γαλλικής κουζίνας στο doodle της Google

Στην σεφ Eugénie Brazier από τη Γαλλία είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google, με αφορμή την σημερινή 123η επέτειο από τη γέννησή της.

Τη μαγειρική της αγάπησαν μεταξύ άλλων οι Charles de Gaulle, Valéry Giscard d' Estaing και Marlene Dietrich.

Η Γαλλίδα σεφ γεννήθηκε το 1895 και στην πορεία της καριέρας της άνοιξε δύο εστιατόρια τα οποία βραβεύθηκαν με συνολικά έξι αστέρια Michelin.

Η Brazier ξεκίνησε να πειραματίζεται από την ηλικία των 20 ετών «πάνω σε τοπικές συνταγές.

Το 1921 άνοιξε το εστιατόριο «La Mère Brazier» στη Λυών της Γαλλίας.

Αφού κέρδισε τρία αστέρια Michelin, άνοιξε και δεύτερο εστιατόριο στις Άλπεις, το οποίο της χάρισε τρία ακόμη αστέρια.

Η Brazier ξεκίνησε να πειραματίζεται από την ηλικία των 20 ετών πάνω σε τοπικές συνταγές.

Η Eugénie Brazier θεωρείται ευρέως «η μητέρα της σύγχρονης γαλλικής κουζίνας» και δημιούργησε μια φήμη για απλό, κομψό φαγητό.

Τα πιο φημισμένα πιάτα της Brazier περιλαμβάνουν την αστακομακαρονάδα, που περιέχει μπράντι και κρέμα

Ο Paul Bocuse, ο επονομαζόμενος «πάπας» της γαλλικής γαστρονομίας αρχισε να εκπαιδεύεται στην κουζίνα σε ηλικία 16 ετών, στο πλευρό της.

Ο θρύλος λέει ότι ο Bocuse την πρώτη του μέρα σιδέρωνα χαρτοπετσέτες.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου