Κόβουν θέσεις από μάχιμες υπηρεσίες για να αστυνομεύσουν την Ιόνια Οδό! | Epirus World

Κόβουν θέσεις από μάχιμες υπηρεσίες για να αστυνομεύσουν την Ιόνια Οδό!

Είκοσι οργανικές θέσεις αφαιρούνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, μετά από αιφνιδιαστική απόφαση που ελήφθη, προκαλώντας αναστάτωση αλλά και έντονο προβληματισμό στο χώρο των αστυνομικών... Και δεν καταργούνται απλά από τα Γιάννινα, έναν μεγάλο νομό που γειτνιάζει με την Αλβανία! Μεταφέρονται στην γειτονική Άρτα, προκειμένου να στελεχωθεί ένα νέο τμήμα, αυτό της Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων που θα έχει υπό την εποπτεία του την Ιόνια Οδό! Με άλλα λόγια, αφαιρούν θέσεις από τις μάχιμες υπηρεσίες για να καλυφθούν οι ανάγκες αστυνόμευσης σε έναν οδικό άξονα!

Η απόφαση προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων, η οποία απευθύνεται με επιστολή της και στους πέντε βουλευτές, αναλύοντας την κατάσταση αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που αναμένεται να ανακύψουν από την συγκεκριμένη απόφαση.

Η ΕΑΥΝΙ κάνει λόγο για μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος των αστυνομικών των Ιωαννίνων αλλά και των πολιτών του Νομού.

Υπενθυμίζει ότι τεχνηέντως εξαλείφθηκαν τα οργανικά κενά με την κατάργηση πανελλαδικά χιλιάδων θέσεων αστυφυλάκων και επισημαίνει ότι με την αναδιάρθρωση της αστυνομίας και την ίδρυση νέων υπηρεσιών στο Νομό, οι οποίες στελεχώθηκαν από το ήδη υπάρχον προσωπικό, η κατάσταση δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο.

Αρκετές είναι οι Υπηρεσίες οι οποίες κυριολεκτικά λειτουργούν με προσωπικό «ασφαλείας», αφού σε πολλές περιπτώσεις υπολείπονται των απαραίτητων, για την εύρυθμη λειτουργία τους, οργανικών θέσεων. Η «αφαίμαξη» αυτή σε προσωπικό, δυσχεραίνει τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, ενώ καθιστά ευάλωτη και μη επαρκή την αστυνόμευση στο Νομό Ιωαννίνων.

"Και μπορεί κάποιοι να διατείνονται πως στο Νομό μας υπηρετούν αρκετοί αστυνομικοί, όμως εκούσια ή ακούσια αποφεύγουν να αναφέρουν πως πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Νομούς της Ελλάδας. Περιφερειακή ενότητα με τεράστια γεωγραφική έκταση, που περιλαμβάνει ευαίσθητη συνοριακή γραμμή η οποία ξεκινά από τον Γράμμο, διανύοντας στην πορεία της ένα δύσκολο ανάγλυφο συναντά τον Σαραντάπορο, τον Αώο, την Νεμέρτσικα, την Κακαβιά για να καταλήξει στα απρόσιτα βουνά της Μουργκάνας.

Μια περιοχή με συνεχή κρούσματα βαριάς εγκληματικότητας, κυρίως λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία, όπου η μορφολογία του εδάφους και το δύσβατο των περιοχών καθιστούν την αστυνόμευση ακόμη πιο δύσκολη. Μια Διεύθυνση Αστυνομίας στην οποία λειτουργούν πάνω από 27 Υπηρεσίες, πολλές εκ των οποίων δυσμενούς διαβίωσης ή ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, με τις όποιες αντιξοότητες κυρίως λόγω των μεγάλων αποστάσεων από την έδρα της Διεύθυνσης, αλλά και του μη εύκολα προσπελάσιμου οδικού επαρχιακού δικτύου", επισημαίνεται στην επιστολή.

Η κατάσταση εξελίσσεται σε ακόμη πιο δραματική, καθώς χωρίς να έχουν ληφθεί καν υπόψη οι δείκτες εγκληματικότητας, το διασυνοριακό έγκλημα και τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά δεδομένα που προαναφέραμε, δρομολογείται η αφαίρεση άλλων 20 οργανικών θέσεων από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων. Κι αυτό βάσει μιας καθ’ όλα αιφνιδιαστικής απόφασης με σκοπό την στελέχωση του νέου τμήματος Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Ιόνιας οδού η οποία θα εδρεύει σε όμορο Νομό.

" Όλοι μας γνωρίζουμε πως ο σύγχρονος αυτός αυτοκινητόδρομος ο οποίος ξεκινά από το Αντίρριο και καταλήγει στα Ιωάννινα, μέχρι και την οριστική σύνδεσή του με την γείτονα χώρα στην Κακαβιά δεν διέρχεται από έναν και μόνο Νομό. Θεωρούμε αδιανόητο λοιπόν κάποιοι να παίζουν παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας, κυριολεκτικά «διαλύοντας» μια ολόκληρη Διεύθυνση Αστυνομίας και μάλιστα με αυτόν τον άκομψο και προκλητικό τρόπο", επισημαίνει η Ένωση Αστυνομικών.

Η ΕΑΥΝΙ κάνει λόγο για μεροληπτική συμπεριφορά σε βάρος των Ιωαννίνων και ζητά την παρέμβαση των βουλευτών ώστε να μην επιτραπεί η περαιτέρω υποβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου