Γιατί τρίβουμε το πρόσωπο μας όταν είμαστε κουρασμένοι; | Epirus World

Γιατί τρίβουμε το πρόσωπο μας όταν είμαστε κουρασμένοι;

Θα έχετε παρατηρήσει όταν είστε κουρασμένοι ότι πολύ συχνά νιώθετε τα μάτια σας κουρασμένα και στεγνά και για αυτό το τρίβετε, για να ανακουφιστείτε.

Με αυτήν την κίνηση, διεγείρονται οι δακρυγόνοι αγωγοί, απελευθερώνοντας έτσι λιπαντικό υγρό και φέρνοντας σε εσάς το αίσθημα της ανακούφισης, από τους ξηρούς οφθαλμούς.

Υπάρχει όμως μια περίεργη σχέση ανάμεσα στο οφθαλμικό νεύρο που εξυπηρετεί το πρόσωπο, το κρανίο και τα μάτια και το νεύρο του πνεύμονα που καταλήγει στην καρδιά.

Φαίνεται λοιπόν, ότι η κίνηση του τριψίματος του προσώπου ή των ματιών σας ενεργοποιεί το «οφθαλμοκαρδιακό αντανακλαστικό», το οποίο μειώνει τον καρδιακό ρυθμό, γεγονός που σας βοηθά να χαλαρώσετε όταν είστε κουρασμένοι ή βρίσκεστε σε ένταση.

Αυτός είναι λοιπόν ο λόγος που χωρίς να το σκεφτείτε ιδιαίτερα προχωράτε στην παραπάνω κίνηση και ανακουφίζεστε από τα συμπτώματα της κόπωσης.

 E-Daily.gr 
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου