Δωδώνη: Αποκτά το πρώτο Μουσείο! | Epirus World

Δωδώνη: Αποκτά το πρώτο Μουσείο!

Με την έγκριση του έργου Mile StonesII ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση και την λειτουργία Μουσείου Εικονικής Πραγματικότητας στην αρχαία Δωδώνη.

 Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα- Αλβανία και το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, στην τελευταία του συνεδρίαση προχώρησε στην αποδοχή της εγκεκριμένης πίστωσης ύψους 696.082 ευρώ.

 Ο Δήμος είναι επικεφαλής του εταιρικού σχήματος, στο οποίο μετέχουν ακόμη ο Δήμος Φοινίκης από την Αλβανία, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτισμού Αυλώνας.

 Το ποσό των 291 χιλιάδων θα διατεθεί για την διαμόρφωση του υπόγειου και του περιβάλλοντος χώρου στο Δημαρχείο Δωδωνούπολης σε χώρο πολιτισμού με την χρήση νέων τεχνολογιών, που θα αποτελέσει το Μουσείο Εικονικής Πραγματικότητας.

 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων, με το ποσό των 177 χιλιάδων αντίστοιχα, θα προχωρήσει στη συντήρηση τοιχογραφιών του υστεροβυζαντινού ναού των Ταξιαρχών στην Κωστάνιανη.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου