Ήπειρος όπως… Ίμπιζα.. Υψηλές οι τιμές στα ξενοδοχεία.. | Epirus World

Ήπειρος όπως… Ίμπιζα.. Υψηλές οι τιμές στα ξενοδοχεία..

Ανοδικές είναι οι τάσεις που καταγράφει η τουριστική κίνηση στην Ήπειρο, ωστόσο η περιοχή καταγράφεται μεταξύ των πιο ακριβών της χώρας. Ειδικά στα καταλύματα κάτω των τεσσάρων αστέρων κι αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία του Απριλίου. Πριν από μερικές ημέρες ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Κωπηλατικής Ομοσπονδίας ήταν αυτός που είχε επισημάνει το ζήτημα της ακρίβειας, τονίζοντας ότι αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ώστε να φιλοξενηθούν στα Γιάννινα διεθνείς αποστολές. Ό,τι η περιοχή αποτελεί έναν ακριβό προορισμό, ειδικά για τους Έλληνες τουρίστες, είναι κάτι που έχει επισημανθεί πολλές φορές και τώρα αποτυπώνεται και επίσημα.

Φυσικά οι τιμές διαμορφώνονται από το νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Και φαίνεται ότι η Ήπειρος, παρότι ακριβή, αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς και κατά την χειμερινή περίοδο, όπου τα λειτουργικά για τις ξενοδοχειακές μονάδες είναι υψηλά, αλλά και κατά την θερινή περίοδο.

Τα αναλυτικά στοιχεία, για ολόκληρη την χώρα, παρουσιάζονται στο τελευταίο στατιστικό δελτίο του Sete Intelligence του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τα οποία βασίζονται σ’ αυτά που αφορούν στη ζήτηση ξενοδοχειακών καταλυμάτων από τις διεθνείς αγορές και την Ελλάδα, σε διάφορους προορισμούς της χώρας και σε ανταγωνίστριες χώρες από την trivago.

Η ανάλυσή τους, δίνει σημαντικές πληροφορίες για τάσεις στις διάφορες αγορές αλλά και στους προορισμούς.

Τον Απρίλιο την υψηλότερη τιμή κράτησης ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατέχει το Νότιο Αιγαίο.

Στα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, η Ήπειρος κατέχει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις στην χώρα.

Οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στο Νότιο Αιγαίο -145 ευρώ- ακολουθούν τα Ιόνια Νησιά με 114 ευρώ και η Ήπειρος με 104 ευρώ!

Φτηνότερα είναι στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας με την χαμηλότερη τιμή -79 ευρώ- να καταγράφεται στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Στα ξενοδοχεία τριών αστέρων, οι υψηλότερες τιμές σημειώθηκαν και πάλι στο Νότιο Αιγαίο καθώς ανήλθαν στα 82 ευρώ και στην Ήπειρο όπου έφτασαν στα 79 ευρώ.

Η Ήπειρος είναι στις ακριβότερες περιοχές της χώρας και στα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων, καθώς η τιμή τους ανήλθε στα εξήντα ευρώ, με το Νότιο Αιγαίο να κατέχει την πρώτη θέση όντας ένα ευρώ ακριβότερο! Η χαμηλότερη τιμή σημειώθηκε στην Κρήτη, με 43 ευρώ!

Τον Απρίλιο τα Γιάννινα κατείχαν την πέμπτη θέση προτίμησης στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, η μέση τιμή των ξενοδοχείων τριών αστέρων στην Μαγιόρκα ήταν στα 72 ευρώ, φτηνότερα δηλαδή από ότι στην Ήπειρο, ενώ στην γειτονική Τουρκία οι τιμές στα τρίστερα ήταν 29 ευρώ στην Αττάλεια, στην Σμύρνη 26 και 23 στην Αλικαρνασσό.

Και στην κοσμοπολίτικη Ίμπιζα η τιμή στα ξενοδοχεία τριών αστέρων ήταν 70!
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου