Στον δεύτερο γύρο το Πανεπιστήμιο… Πρώτος ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης | Epirus World

Στον δεύτερο γύρο το Πανεπιστήμιο… Πρώτος ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης

Στον δεύτερο γύρο θα κριθούν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς στον πρώτο κανένας από τους τρεις υποψηφίους δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία. Την πρωτιά έχει ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος την Τρίτη, όπου επαναλαμβάνονται οι εκλογές θα βρεθεί με αντίπαλο τον Γιάννη Γεωργίου. Εκτός επαναληπτικής διαδικασίας έμεινε ο Γιώργος Θυφρονίτης, ο οποίος συγκέντρωσε τον μικρότερο αριθμό ψήφων.

Οι εκλογές διεξάγονται ηλεκτρονικά, μετά την αναβολή που υπήρξε εξ αιτίας της κατάληψης, ως εκ τούτου το κλίμα στο Πανεπιστήμιο θυμίζει μια συνηθισμένη ημέρα.
Όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ψηφίζουν από το γραφείο τους ή από το σπίτι τους πράγμα που θα γίνει και στον δεύτερο γύρο.
Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης αναδείχθηκε πρώτος καθώς συγκέντρωσε 243 ψήφους.
Ο Γιάννης Γεωργίου, πήρε 186 και ο Γιώργος Θυφρονίτης 92 ψήφους.
Αντιπρυτάνεις εκλέγονται οι: Μηνάς Πασχόπουλος, Σπύρος Γεωργάτος και Σταύρος Νικολόπουλος.
Δηλώσεις
Ο Γιάννης Γεωργίου με δήλωσή του το βράδυ της Δευτέρας ζητά την στήριξη του αυτοδιοίκητου Πανεπιστημίου, τασσόμενος ουσιαστικά κατά του νομοσχεδίου για τη συνένωση με το ΤΕΙ.
Στη δήλωση αναλυτικά αναφέρει:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους εσάς, που με τιμήσατε με την ψήφο σας και στηρίξατε τις απόψεις μου για μια ουσιαστική αλλαγή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το Πανεπιστήμιο, που οραματιζόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας,  δεν μπορεί να στηριχτεί σε αμφίβολης τεκμηρίωσης σχέδια νόμου, εξαγγελίες, αόριστες δεσμεύσεις και πρακτικές άλλων εποχών.
Την αυριανή μέρα βρισκόμαστε όλοι μπροστά στο κρίσιμο ερώτημα αν επιθυμούμε ένα Πανεπιστήμιο «διευρυμένο»,  με «περιορισμένη» ακαδημαϊκότητα ή αν επιθυμούμε ένα Πανεπιστήμιο ισχυρό, πρωτοπόρο στην καινοτομία και στην αριστεία .
Σας καλώ όλες και όλους στην αυριανή εκλογή Πρύτανη, με σκοπό  να σηματοδοτήσουμε μια νέα εποχή για το Ακαδημαϊκό μας Ίδρυμα και να υπερασπιστούμε το αυτοδιοίκητο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 Ο Γιώργος Θυφρονίτης
 «Ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και εμπιστεύτηκαν στο πρόσωπό μου τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο. Η προσπάθειά μου είχε ως αποκλειστικό κίνητρο την προάσπιση των συμφερόντων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το κυρίαρχο διακύβευμα για το Πανεπιστήμιο μας παραμένει η απόφαση του Υπουργείου για συνένωση με το ΤΕΙ Ηπείρου, γεγονός που θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην υποβάθμισή του.
Οι ευθύνες της απερχόμενης πρυτανικής αρχής είναι εν προκειμένω τεράστιες.
Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε μαζικά στην αυριανή επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή πρύτανη και να στείλετε ένα μήνυμα στο Υπουργείο και στους τοπικούς εκφραστές του ότι η πολιτική τους δεν είναι αποδεκτή από την πανεπιστημιακή κοινότητα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου