Ιωάννινα: «Γλυκοκοιτάζει» προς ΣΥΡΙΖΑ η παράταξη Μπέγκα | Epirus World

Ιωάννινα: «Γλυκοκοιτάζει» προς ΣΥΡΙΖΑ η παράταξη Μπέγκα

Κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε η παρουσία του Θωμά Μπέγκα και της… μισής παράταξής του στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι παρατάξεις «Συμμαχία Ηπειρωτών» και «Ήπειρος Ανατροπής» που μπορεί να αποδειχθεί ως η βάση για κοινή πορεία και κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η παρουσία του Θωμά Μπέγκα και η τοποθέτησή του, όπως κι άλλων μελών της παράταξής του, χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως απόπειρα προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να τύχει της στήριξης στις εκλογές του 2019. Το φλερτ άλλωστε του νυν δημάρχου με τοπικά στελέχη είναι γνωστό εδώ και καιρό, αλλά φαίνεται ότι ο δρόμος είναι μακρύς και έχει πολλά αγκάθια.

Ο Θωμάς Μπέγκας με την τοποθέτησή του στην εκδήλωση δεν απέρριψε την απλή αναλογική… Αντίθετα έβαλε εναντίον της ηγεσίας της ΚΕΔΕ όπως έχει κάτι αρκετές φορές στο παρελθόν για την στάση που κρατά έναντι του Υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης γενικότερα.

Αναρωτήθηκε «γιατί τέσσερα χρόνια δεν συναντηθήκαμε» απευθυνόμενος προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και επαναλαμβάνοντας πολλές φορές τα περί «προοδευτικού χώρου».

Η τοποθέτηση του Θωμά Μπέγκα όπως και η παρουσία των πρωτοκλασσάτων της παράταξής του, όπως ο Θανάσης Μανταλοβας, ο Γιώργος Παπαδιώτης κι άλλοι, ερμηνεύεται ως μία ξεκάθαρη προσπάθεια να ρίξει γέφυρες προς τον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών του 2019.

Κάτι τέτοιο όμως, αφενός απορρίπτεται από μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κι αφετέρου θα οδηγήσει στην έξοδο συνιστώσες της παράταξης Μπέγκα που είτε έχουν ως αφετηρία την κεντροδεξιά είτε και το ΠΑΣΟΚ.

Το εγχείρημα λοιπόν κάθε άλλο παρά εύκολο θα πρέπει να θεωρηθεί.

Στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι δύο παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου κεντρικοί ομιλητές ήταν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ενώ τοποθετήθηκε και η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Μπορεί η κίνηση αυτή να αποτελέσει την βάση για κοινή κάθοδο των αυτοδιοικητικών κινήσεων στις εκλογές;

Είναι κάτι που θα το δείξει το μέλλον, όπως είπαν οι ίδιοι οι διοργανωτές..
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου