Κασιδιάρης… Κατασκευάζεται το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ηπείρου | Epirus World

Κασιδιάρης… Κατασκευάζεται το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ηπείρου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου της Ηπείρου κι ενός από τα μεγαλύτερα στην χώρα. Πρόκειται για το αιολικό που κατασκευάζεται στο όρος Κασιδιάρης, στους Δήμους Πωγωνίου και Ζίτσας, από την εταιρία «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος» που ανήκει στον όμιλο «Ελλάκτωρ». Σε έκταση 4.500 στρεμμάτων θα τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες οι οποίες εισάγονται από την Δανία. Στην ουσία πρόκειται για δύο πάρκα που θα αναπτυχθούν ταυτόχρονα και παράλληλα.

Πρόκειται για το Κασιδιάρης Ι και ΙΙ με συνολική ισχύ τα 90 MW.

Η προσπάθεια για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου είχε ξεκινήσει το 2011. Υλοποιείται μετά από επτά χρόνια και το πιθανότερο είναι ότι θα ολοκληρωθεί εντός της τρέχουσας χρονιάς.

Οι εργασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, όπως άλλωστε προκύπτει από το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της η κατασκευάστρια εταιρία.

Το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και βάζει για τα καλά την Ήπειρο στον χάρτη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου