Μετά τα Γιάννινα… μαχαίρι και στην Θεσπρωτία προς χάρη της Τροχαίας Ιόνιας Οδού! | Epirus World

Μετά τα Γιάννινα… μαχαίρι και στην Θεσπρωτία προς χάρη της Τροχαίας Ιόνιας Οδού!

Μετά τα Γιάννινα…. θύμα της νεοσύστατης υπηρεσίας Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων πέφτει και η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και από μάχιμες υπηρεσίες, μεταφέρονται στη νέα υπηρεσία που θα εδρεύει στην Άρτα είκοσι θέσεις… Άλλες πέντε οργανικές θέσεις αφαιρούνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, γεγονός που αποτέλεσε μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη μεταξύ των αστυνομικών υπαλλήλων. Οι αντιδράσεις και εκεί, όπως και στην περίπτωση των Ιωαννίνων είναι έντονες, φαίνεται όμως ότι δεν είναι ικανές για να αλλάξουν τις αποφάσεις.

Τα τρία νέα τμήματα τροχαίας που θα έχουν στην εποπτεία τους τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού θα εδρεύουν στο Μεσολόγγι, την Αμφιλοχία και την Άρτα.

Η στελέχωση του Τμήματος της Άρτας, ήδη προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις, καθώς εκεί μεταφέρονται οργανικές θέσεις από τους όμορους νομούς, όπως τα Γιάννινα και την Θεσπρωτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα υπηρεσία αναμένεται να στελεχωθεί με σαράντα συνολικά άτομα.

Πριν από λίγες ημέρες η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων ήταν αυτή που αντέδρασε έντονα στην κατάργηση και την μεταφορά είκοσι θέσεων από μάχιμες υπηρεσίες στην Τροχαία της Ιόνιας Οδού.

Με μικρή καθυστέρηση έφτασαν τα ίδια νέα και στην Θεσπρωτία η οποία χάνει πέντε οργανικές προς χάρη της Τροχαίας!

«Θεωρούμε την απόφαση αυτή αδιανόητη και καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αντιδράσουν και να προστατεύσουν τα συμφέροντα του Νομού μας. Ο Νομός δεν αντέχει άλλη "αφαίμαξη" αστυνομικών. Ήδη ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά είναι άνισος», επισημαίνεται σε ανακοίνωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι ο Νομός αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διασυνοριακού εγκλήματος ενώ από την άλλη το λιμάνι, πύλη προς την Ευρώπη, απαιτεί αυξημένη αστυνόμευση λόγω και της κίνησης μεταναστών.

«Ας σοβαρευτούμε. Η Ιόνια Οδός ναι είναι έργο πνοής και ανάπτυξης για τη Δυτ. Ελλάδα όμως η αστυνόμευσή της δεν μπορεί να γίνει με την αποδυνάμωση άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων. Λύση υπάρχει και είναι απλή. Επαναφέρεται τις 6700 οργανικές θέσεις που καταργήσατε τεχνηέντως με τον Ν. 4249/2014 και καταστήσατε την ασφάλεια του πολίτη επισφαλή μόνο και μόνο για δημοσιονομικούς λόγους. Στην ασφάλεια όμως των πολιτών δεν χωρούν εκπτώσεις. ""Είναι δίκαιο - κάντε το πράξη», καταλήγει η ανακοίνωση.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου