Και με μουσικές σπουδές το Πανεπιστήμιο… Αυτόνομη η Σχολή Καλών Τεχνών! | Epirus World

Και με μουσικές σπουδές το Πανεπιστήμιο… Αυτόνομη η Σχολή Καλών Τεχνών!

Με μία ακόμη Σχολή, αυτή των Μουσικών Σπουδών θα βρεθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά την συνένωση με το ΤΕΙ Ηπείρου. Κι αυτό προκύπτει μετά το «έκρυθμο» κλίμα που δημιουργήθηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών, η οποία αντιδρούσε στην συγχώνευση με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΤΕΙ. Εδώ και μία βδομάδα οι φοιτητές της Σχολής, είχαν προχωρήσει στην κατάληψη του Μεταβατικού κτιρίου με αποτέλεσμα το Πανεπιστήμιο, σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο να μην λειτουργεί. Μάλιστα οι δυσκολίες που ανέκυψαν ήταν μεγάλες, ενώ υπό αυτό το κλίμα καθίστατο αβέβαιη ακόμη και η διεξαγωγή των πρυτανικών εκλογών.

Το θέμα ωστόσο έκλεισε. Και το έκλεισε ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με δήλωση που έκανε αργά το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο Υπουργός λοιπόν ξεκαθαρίζει ότι η συμμετοχή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στην Σχολή Καλών Τεχνών δεν είναι ώριμη και σημειώνει ότι αυτό το είχε κάνει γνωστό εδώ και ένα μήνα στη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Σχολής και τον Κοσμήτορα.

 «Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τους λόγους μιας τέτοιας έντασης. Προ μηνός, σε συνάντησή μου με αντιπροσωπεία διδασκόντων της Σχολής Καλών Τεχνών με επικεφαλής τον Κοσμήτορα, καταλήξαμε ότι δεν είναι ώριμη η συμμετοχή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στη Σχολή Καλών Τεχνών», τονίζει στην δήλωσή του ο Υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Γαβρόγλου στις συναντήσεις που είχε στα Γιάννινα με αντιπροσωπεία των φοιτητών της Σχολής είχε συζητήσει διεξοδικά τους λόγους της αντίδρασης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους είχε αναφέρει ότι δεν θα άφηνε το όλο εγχείρημα να κλυδωνιστεί εξαιτίας των συγκεκριμένων αντιδράσεων και είχε αφήσει να διαφανεί η λύση της ανεξάρτητης λειτουργίας.

Έτσι η Σχολή Καλών Τεχνών θα συνεχίσει ως έχει ενώ στο Πανεπιστήμιο θα προστεθεί και η Σχολή Μουσικών Σπουδών.. Άλλωστε με την τροπή που είχε πάρει η υπόθεση και με το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στα Γιάννινα, ήταν έντονος ο προβληματισμός και στο Τμήμα Μουσικής του ΤΕΙ.. Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα καλύτερα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου που δεν θα ήθελε να συνεχίσει την λειτουργία του σε ένα αρνητικό έως και εχθρικό περιβάλλον.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου