Δέκα χρόνια στη μελέτη.. Νέα παράταση για τη σύνδεση Ιόνιας Πρέβεζας | Epirus World

Δέκα χρόνια στη μελέτη.. Νέα παράταση για τη σύνδεση Ιόνιας Πρέβεζας

Δέκα χρόνια κι όμως δεν ήταν αρκετά για να ολοκληρωθεί όχι ένα έργο, αλλά μία μελέτη.. Ο λόγος για την μελέτη σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό! Ξεκίνησε το 2008, όμως το 2018 πήρε μία ακόμη παράταση.. Ουδείς γνωρίζει αν είναι η τελευταία! Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες, η ολοκλήρωση της μελέτης παραπέμπεται στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Μάλιστα, όπως προκύπτει η μελέτη θα περιέχει τροποποιήσεις στον σχεδιασμό των τεχνικών έργων της κύριας και της δευτερεύουσας οδού.

Οι τροποποιήσεις αφορούν στο τμήμα από τον ισόπεδο κόμβο Λιμποχωβίτη μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Φραξήλα.

Σημειώνεται ότι η παράταση αφορά στις ερευνητικές εργασίες που αποτελούν τμήμα της κύριας μελέτης που έργου.

Η κυρίως μελέτη περιλαμβάνει το τμήμα της οδού από την Φιλιππιάδα μέχρι την περιοχή της πόλης της Πρέβεζας μήκους 37,80 χιλιομέτρων περίπου και τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού από τον Αρχάγγελο έως την Εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, μήκους οκτώ χιλιομέτρων.

Βέβαια η μελέτη αυτή τείνει να μετατραπεί σε γεφύρι της Άρτας.

Στις 24 Νοεμβρίου 2008, ο τότε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υπογράφει την απόφαση για την ανάθεση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη Οδού Σύνδεσης Πόλης Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό».

Στις 11 Φεβρουαρίου του 2009 υπογράφεται η σύμβαση με την ανάδοχο κοινοπραξία. Το κόστος της μελέτης ανέρχεται στα 4,4 εκατομμύρια και ο χρόνος για την ολοκλήρωσή της ορίζεται στους 18 μήνες!!!

Από το 2011 και μέχρι τώρα, η μελέτη για την οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, οδηγείται από παράταση σε παράταση, με ευθύνη όχι μόνο όσων την εκπονούν αλλά και εκείνων που αναθέτουν και εποπτεύουν!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου