Η Ήπειρος φώναξε για την Μακεδονία… | Epirus World

Η Ήπειρος φώναξε για την Μακεδονία…

Η Ήπειρος φώναξε για την Μακεδονία… Σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, άνθρωποι κάθε ηλικίας, από όλη την Ήπειρο, το Αγρίνιο και την Πάτρα, ένωσαν τις φωνές τους με χιλιάδες άλλους σε πολλές πόλεις της χώρας και έστειλαν μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Το συλλαλητήριο ξεκίνησε και εξελίχθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς την παραμικρή ένταση, καθώς από νωρίς το μεσημέρι ολόκληρο το κέντρο της πόλης βρέθηκε υπό αστυνομικό κλοιό.

«Είμαστε Έλληνες, είμαστε δημοκράτες», με αυτή την φράση άνοιξαν τις ομιλίες οι διοργανωτές, που αποτελεί και ευθεία απάντηση σε όσους τις προηγούμενες ημέρες έσπευσαν να μιλήσουν για ακραίους, εθνικιστές και ακροδεξιούς.
«Είμαστε Έλληνες, είμαστε δημοκράτες, δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας χαρακτηρίζει, δεν χαρίζουμε σε κανέναν τίποτα…».
Οι ομιλίες ήταν επικεντρωμένες στο όνομα της Μακεδονίας, καθώς είναι συνυφασμένο με την Ελλάδα και την ιστορία της χώρας. «Το όνομα δεν εκχωρείται», επεσήμαναν.
Πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου και όσο έφταναν μεμονωμένα λεωφορεία από τις υπόλοιπες περιοχές ακούστηκε μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη, κυριάρχησαν όμως τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, όπως ακούστηκε πολλές φορές απόσπασμα από την ομιλία του μουσικοσυνθέτη στο συλλαλητήριο της Αθήνας.
Μία από τις κορυφαίες στιγμές του συλλαλητηρίου ήταν όταν έφτασε από την Ηγουμενίτσα η ελληνική σημαία των 350 τετραγωνικών και ξεδιπλώθηκε στην πλατεία από δεκάδες μικρούς και μεγάλους, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο.
Υπό τον εθνικό ύμνο έγινε αργότερα και η έπαρση, φυσικά στον ειδικό γερανό που συνέδραμε από τα Γιάννινα.
Για τους διοργανωτές το πιο σημαντικό ήταν ότι το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά και χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου